Hirdetés

Kinyírják a BMW-k az új iPhone-okat



|

Súlyos probléma ütötte fel a fejét a BMW-k és az iPhone 15 széria kapcsán, egyelőre csak a készülékcsere segít.

Hirdetés

A BMW-kben és az iPhone-okban az a közös, hogy a maga műfajában mindkét termék a prémium kategóriában nyomul, vagyis jócskán akad keresztmetszet a bajor négykerekűek és az almás mobilok vásárlói között. A néhány hete kapható iPhone 15-széria tulajdonosai viszont jobban teszik, ha óvatosan járnak el, az új telefonok ugyanis a jelek szerint egy cseppet sem kedvelik a BMW járgányait.

Elsőként a MacRumors számolt be róla, hogy bizonyos autómodellek vezeték nélküli töltése lényegében kivégzi az aktuális iPhone-okat, amin még az Apple hivatalos szervizeiben sem tudnak segíteni.

Hirdetés

A portál ezt a saját fórumán és a Twitteren felbukkant felhasználói beszámolókra alapozza. Ezeket olvasva a hiba lefolyása a következő: a tulajdonos a BMW-je vezeték nélküli töltőpadjára helyezi az iPhone 15 Pro vagy 15 Pro Max típusú mobilját, mire a telefonok adat-visszaállítási módba kapcsolnak, az újraindítást követően pedig többé nem működik a fizetést és a digitális kulcsokat kezelő NFC-chip. A felhasználók egy hibaüzenetet is kapnak, mely szerint a mobilon nem lehet beállítani az Apple Payt.

A hibán sajnos nem segít a reboot, a készülék visszaállítása vagy a szervizlátogatás sem, az eddigi érintettek egyszerűen új iPhone-t kaptak az Apple-től. Ez alapján úgy tűnik, hogy a BMW-k visszavonhatatlanul tönkreteszik a hardvert, azt azonban cikkünk írásakor nem tudni, hogy pontosan mely típusoknál jelentkezik az anomália.

A jó hír, hogy az eddigi esetek alapján a hiba nem érinti az iPhone 15-öt és az iPhone 15 Plust, így aki az alapmodelleket vásárolta, az jó eséllyel megússza a telefoncserét, de azért itt sem árt az óvatosság. Az Apple és a BMW eddig nem reagáltak a hírre, de kíváncsian várjuk, hogy lesz-e megoldás, avagy az érintett járművek tulajdonosainak végleg le kell-e mondaniuk az iPhone vezeték nélküli töltéséről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.