Hirdetés

Kinyírná a híroldalakat a Twitter/X



|

A jövőben Elon Musk azt szeretné, ha nem vezetnének ki linkek híroldalakra az X-ről.

Hirdetés

A dilivonaton nincs fék - tartja a közkeletű mondás. Úgy tűnik, a milliárdos Tesla-vezér is ezen a véleményen van, mert lassan már egy napot sem bír ki anélkül, hogy újabb hajmeresztő hírt dobjon bele az állóvízbe. Mióta megvette a Twittert, a legkisebb változtatása a névcsere volt. 

Ez szinte eltörpül amelett, hogy az elmúlt évben kötelezővé akarta tenni a sötét módot, egy vagyont kér az aranypipák megtartásáért és törölni szeretné a blokkolás lehetőségét. Gyakran a saját oldalán teszi ki újabb agymenéseit, és többnyire a felhördülés mértékétől teszi függővé, hogy bevezeti-e az új ötletét, vagy az úgy felejtődik el, mintha soha nem vetette volna fel senki.

Hirdetés

Most ismét egy sokakat érintő funkcióhoz készül hozzányúlni Elon Musk. A felületen megosztott sajtótermékek, cikkek címét készül eltűntetni a tweet-folyamból. Ezek akkor jelennek meg, amikor valaki megoszt a saját oldalán egy cikket, de a jövőben csak a cikk képe és URL-címe lenne látható.

Az elmúlt években pedig ez volt az egyik legnépszerűbb funkciója a Twitter/X-nek. Szinte minden fontosabb sajtóorgánum, független újságíró és blogger megosztotta itt a cikkjeire mutató linkeket, ami minden bizonnyal pörgette a mikroblog kattintási számait is.

Ezzel szemben Musk most arra terelné ezeket a felhasználókat, hogy írásaikat közvetlenül az  ő platformján jelentessék meg. Két dolog is lehet a motivációi között. Először is a címek eltávolításával hely szabadulna fel a többi, saját poszt javára. Másodsorban nagyobb szabadsággal és több jövedelemmel is kecsegteti a platformváltókat a médiamogul, bár ez utóbbit semmilyen egyéb intézkedés nem támasztja alá. Ez egyáltalán nem váratlan húzás, abszolút illeszkedik az új csapásirányba.

A pletykát alátámasztani látszik, hogy egy közelmúltbeli frissítés óta a felület a megosztott cikkek képe felett a weboldalak URL-jét mutatja. Egyelőre nem tudhatjuk biztosan, hogy mi fog a tervekből megvalósulni, és milyen formában, de az biztos, hogy azok az újságok, amik jelentős olvasottságtól esnek el az újítás miatt, nem fogják megköszönni a "reformokat". Az sem kizárt, hogy a távozásukkal a visszájára sül el a dolog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.