Hirdetés

Kiöregedett Windowsokat tesz frissíthetővé ez a weboldal



|

A Windows Update Restorednek hála akár a Windows 95-öt is frissítheted.

Hirdetés

A Microsoft még 2011-ben állította le a Windows operációs rendszerek manuális frissítésére szolgáló Windows Update weboldalakat, amelyek helyét egy mélyen integrált, automatizált megoldás vette át, állandó összeköttetéssel a redmondiak szervereihez.

A lépés sok szempontból megkönnyítette a felhasználók életét, a régebbi Windows-kiadások frissítései viszont ezzel teljesen elérhetetlenné váltak. Most egy közösségi projekt igyekszik visszaállítani a lehetőséget, az évtizedek óta nyugdíjazott operációs rendszereknek is biztosítva az update-eket.

A Windows Update Restored néven futó weboldal egyelőre a Windows 95-höz, az NT 4.0-hoz, és a Windows 98-hoz kínál frissítéseket, használatához pedig az Internet Explorer 5.0-s, vagy 5.5-ös kiadása ajánlott.

Hirdetés

Maga a kezelőfelület az 1997-es Windows Update 3.1 honlap klónja, így már a látványvilág is merő nosztalgia. A platform működését az alábbi videó prezentálja, amelyben több frissítési folyamat is látható:

Ami a későbbieket illeti, a készítők szeretnék helyreállítani a Windows Update v4-es és v5-ös verzióit is, így olyan rendszerek is bekerülnek a repertoárba, mint a Windows Me, a Windows 2000, a Windows XP és a Windows Vista. A projekt fejlesztői ugyanakkor leszögezik, hogy a Windows Update Restored semmilyen módon nem áll kapcsolatban a Microsofttal, és nem vállalnak felelősséget a platformon található csomagok tartalmáért sem.

Akiknek tehát szempont a biztonság, azoknak a Windows Update Restored csapata is az aktuális, támogatott platformok használatát ajánlja, legyen szó a Windows 11-ről, a 2025 októberéig frissülő Windows 10-ről vagy a Linux különféle variánsairól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.