Hirdetés

Kiszáll a mini drónok piacáról a Parrot



|

A DJI népszerűsége miatt nehéz helyzetben van a francia Parrot, amely ezért nem gyárt több "játékdrónt".

Hirdetés

A francia Parrot úgy döntött, hogy kiszáll a mini drónok piacáról. Ami azt illeti, az Anafi modellt és annak variációit leszámítva minden drón fejlesztését és gyártását leállította a vállalat. Mambo és Swing sincs már készleten. 

Hirdetés

A Parrot évek óta kínált mini drónokat, és bár a fogyasztói drónpiac helyzete jól alakul, azt a DJI uralja: a globális eladások háromnegyede van a cég kezében. 

A Parrot emiatt folyamatosan igyekezett átállni a kereskedelmi megoldásokra, és már 2017-ben elárulta, hogy nem akar tovább versenyezni a DJI megoldásaival a fogyasztói szektorban. 

Az átállás nem megy könnyen, tavaly a kereskedelmi szektor bár 5 százalékkal több bevételt hozott a cégnek, az összesített árbevétele 28 százalékot zuhant egy év alatt. Idén még jobban koncentrálnak az üzleti szektorra, többek között az amerikai hadsereggel is kötöttek már üzletet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.