Hirdetés

Kiszivárgott a 77 milliós táborral bíró PDF olvasó adatbázisa



|

Tavaly ugyan bevallotta a Nitro, hogy volt náluk egy "kisebb biztonsági incidens", de akkor azt mondták, az nem érintett felhasználói adatokat.

Hirdetés

Szenzitív adatok, többek közt az összes regisztrált e-mail cím, jelszó és IP cím is kiszivárgott a Nitro nevű PDF olvasó adatbázisából, ezzel pedig 14 gigabájtnyi, összesen 77 159 696 adatsor vált kvázi ingyen elérhetővé, írja a Bleeping Computer.

A Nitro még októberben ismerte be, hogy volt náluk egy "kisebb biztonsági incidens", de akkor azt állították, hogy az nem köthető felhasználói adatokhoz. Márpedig a lap a Cycle kiberbiztonsági cégen keresztül tavaly megtudta, hogy valójában 80 ezer dollárért bocsátottak privát árverésre olyan adatokat, amiket meghirdetője a Nitróhoz kötött, sőt a támadás olyan gigacégeket is érintett, mint a Google, az Apple, a Microsoft vagy a Citibank.

Hirdetés

Most a ShinyHunters nevű hekkercsoport egyik állítólagos tagja tette fel egy fórumra a teljes adatbázist, a letöltőlinkért cserébe pedig csak három dollárt kér. Ahogy azt tavaly mi is megírtuk, korábban a ShinyHunters vállalta magára a Zoosk nevű randiapp és a Chatbooks nevű online fotónyomtató oldal lopott adatcsomagjainak értékesítését is.

A felhőszolgáltatásokat is nyújtó PDF szerkesztő alkalmazás világszerte több mint tízezer üzleti felhasználóval bír, összesen pedig durván 1,8 millió licencelt felhasználóval. Az érintetteknek mindenképp érdemes jelszót cserélni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.