Hirdetés

Kiszivárgott képek árulkodnak az iPhone 16 Próról



|

Beigazolni látszanak az eddigi pletykákat az Apple következő csúcskészülékéről nyilvánosságra került friss ábrák.

Hirdetés

A korábbi években bejáratott menetrendből kiindulva gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az Apple szeptember első hetében fogja leleplezni az iPhone 16 modellcsaládot, s habár addig még fél év van hátra, a készülékekről hónapok óta özönlő pletykák arra utalnak, hogy egy alapvetően visszafogott frissítésre számíthatunk, néhány lényegesebb változtatással.

Ennek megfelelően senki sem várja, hogy az új almás mobilok a feje tetejére állítják a bevált receptet, amit most egy csokornyi kiszivárgott CAD render is alátámasztani látszik.

Hirdetés

A nyilvánosságra került képek forrása a 91mobiles, amely rendszeresen spoilerezi el a mobilos világ soron következő újdonságait. A tervrajzokon az iPhone 16 Pro látható, gyakorlatilag az iPhone 15 Próval megegyező dizájnnal, ám valamivel nagyobb Művelet-gombbal és a vadonatúj Rögzítés-gombbal, ami a bekapcsológomb alá kerül.

Az utóbbiról azt csiripelik a madarak, hogy kimondottan a videózást fogja segíteni, ennek érdekében pedig haptikus funkciókat is kap, vagyis nemcsak a lenyomásra reagál majd, hanem például a felületét megsimítva szabályozhatjuk a zoomolást. A 91mobiles a CAD-ábrákon túl az iPhone 16 Pro pontos méretét is ismerni véli: az új mobil 149,6 x 71,4 x 8,4 mm-es házban érkezik, amivel kicsit nagyobb az elődmodellnél (146,6 x 70,6 x 8, 25 mm).

Ennek magyarázata az a pletyka lehet, amely szerint az idei almás csúcsmodellek méretet váltanak, azaz 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzők helyett 6,3 és 6,9 hüvelykes panelokkal támadnak. A 91mobiles és más források szerint a hízókúra az iPhone 16 Pro esetében lehetővé teheti, hogy a kisebb modell is megkapja az iPhone 15 Pro Maxben debütált periszkópos kamerát, 5X-ös ráközelítéssel.

Mindezt persze nem szabad tényként kezelni, hiszen az Apple még semmilyen hivatalos információt nem közölt a mobilokról, ez pedig biztosan így is marad a szeptemberi bemutatóig. Ha azonban minden a várakozások szerint alakul, az idei generációváltás legnagyobb attrakciója nem a hardver, hanem az iOS 18 operációs rendszer lehet, amely egy korábbi jelentés alapján jelentős változtatásokat tartogat, köztük az Apple első  mesterséges intelligenciás szolgáltatásaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.