Hirdetés

Kiszivárgott képeken és videón a Xiaomi új operációs rendszere



|

Idő előtt megmutatta magát a MIUI-t váltó HyperOS.

Hirdetés

A Xiaomi nemrég adta hírül, hogy a hamarosan bemutatkozó Xiaomi 14-szériás csúcstelefonokkal nyugdíjazni fogja a márka 2010-es indulása óta használt MIUI operációs rendszerét, hogy egy áttervezett platformot léptessen a helyére, amelyen már 2017 óta dolgoznak.

Az új rendszer HyperOS néven fut, és a Huawei-féle HarmonyOS-hez hasonlóan az okoseszközök könnyebb kapcsolódására helyezi a hangsúlyt, kihasználva a gyártó széles termékpalettáját. A MIUI utódja ugyan még megjelenési dátumot sem kapott, most azonban idő előtt vethetünk rá egy pillantást.

A GSMArena ugyanis tett egy kiruccanást a kínai Weibo közösségi oldalon, és egy csokornyi képernyőfotóval tért vissza, amelyek állítólag a HyperOS-ből származnak. A screenshotok alapján a Xiaomi nem állította a feje tetejére a vizuális élményt, a rendszer kezelőfelülete továbbra is nagyon hajaz a MIUI-ra.

Hirdetés

A lényegesebb változtatások között a némileg áttervezett app-ikonokat, a frissített záróképernyőt és a megújult külsővel támadó gyári alkalmazásokat említhetjük.

A képekkel viszont még nem értünk a dolog végére, Rajesh Rajput ugyanis egy videóval is szolgált a mostanság X néven futó Twitter felületén, amelyen az Android 14-alapú HyperOS és a szintén a legújabb Androidot futtató Google Pixel záróképernyő-animációja látható egymás mellett.

Ha hihetünk a pletykáknak, a Xiaomi 14-sorozat és a velük érkező HyperOS október 27-én fognak debütálni, ezt azonban még nem erősítette meg a gyártó, így nem szabad biztosra venni a tippet. Akit mélyebben érdekel a Xiaomi ígérete szerint jobb teljesítményt is hozó operációs rendszer, annak érdemes rápillantania a #hyperos hashtagre az X-en, a mikroblogon ugyanis már szépen záporoznak a kiszivárgott képek és videók a platformról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.