Hirdetés

Kiszivárgott telefonszáma alapján még Mark Zuckerberg is Signal-felhasználó



|

A jelek szerint a Facebook vezetőjének sincs ellenére a titkosított üzenetváltás, ha a saját csevegéseiről van szó.

Hirdetés

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart az újabb facebookos adatszivárgás, melynek során több mint félmilliárd felhasználó személyes adatai váltak hozzáférhetővé az interneten. Elsősorban telefonszámokról van szó, de sok esetben például lakcím, kapcsolati állapot és munkahely is tartozik a számsorokhoz.  

A botrány kárvallottjai között 377.000 magyart és magát a Facebook alapító-vezetőjét, Mark Zuckerberget is ott találjuk, akinek a telefonszáma szintén nyilvánosságra került. A CEO szempontjából pedig tovább fokozza a történtek kínosságát, hogy a mobilos elérhetősége alapján sikerült a Signal csevegőapp felhasználójaként azonosítani.

Hirdetés

Az ellenőrzést a kiberbiztonsági szakértő Dave Walker végezte el, aki a Twitteren meg is osztott egy képernyőfotót az eredményről:

A felfedezés azért említésre méltó, mert a Signal fő előnye, hogy az üzenetek kétoldalú titkosításával és egyéb funkciókkal biztonságosabb üzenetváltást kínál, mint a titkosítás bevezetésével régóta adós Facebook Messenger. De megemlíthetjük a Facebook másik érdekeltségét, a WhatsAppot is, amit januárban pont a Signal kedvéért hagytak ott tömegesen a felhasználói, miután egy ideig úgy tűnt, hogy a szabályzat módosításával a Faceboook is láthatja a személyes adataikat (a változtatás bevezetését később elhalasztották).

Vagy arról van tehát szó, hogy Zuckerberg bort iszik és vizet prédikál, vagy egyszerűen csak rajta tartja a szemét a konkurencián. Walker ugyanakkor a szintén vetélytárs Telegramon már nem találta meg a CEO-t, aki április 5-én a lelepleződött Signal-fiókját is törölte. Az Android Authority megkereste a Facebookot a hír kapcsán, ám a közösségi platform képviselője úgy nyilatkozott a portálnak, hogy nincs mit hozzáfűzniük a témához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.