Hirdetés

Kiszivároghatott a Samsung Galaxy S23-as modellek teljes specifikációja



|

Könnyen lehet, hogy az idén végre Európában is az erősebb chipekkel szállnak ringbe a Samsung csúcsmobiljai.

Hirdetés

Az európai vásárlók hosszú évek óta fohászkodnak a Samsunghoz, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan az öreg kontinensen is a Qualcomm aktuális Snapdragon processzoraival küldje boltokba a Galaxy S-csúcstelefonjait, most pedig könnyen lehet, hogy végre megértő fülekre találtak a tömegek.

Nemrég ugyanis kiszivárogtak a február 1-jén leleplezésre kerülő S23, S23+ és S23 Ultra állítólagos specifikációi, az adatlapok pedig alátámasztják azt a tavalyi pletykát, mely szerint ezúttal az EU-ba is Qualcomm-chipekkel érkeznek a csúcsvasak, nem pedig az Exynossal. 

Hirdetés

A hivatalosnak tűnő képek a Dohyun Kim nevű leakertől származnak, aki a Samsung francia weboldaláról szerezte be őket. A marketinganyagok alapján az S23-modellcsalád mindhárom variánsába Snapdragon 8 Gen 2 processzor kerül, így ha a szivárgás hiteles, jó eséllyel a többi európai országban sem kell beérni a Samsung saját fejlesztésű, gyengébb teljesítményt nyújtó Exynos-chipjeivel.

Maguk a specifikációk nagyrészt összhangban vannak a korábbi szivárgásokkal. Az adatlapok alapján csak az abszolút csúcsot képviselő S23 Ultra kapja meg a Samsung 200 megapixeles kameraszenzorát, mellé 8/12 GB memóriával és 256/512 GB tárhellyel. A két olcsóbb modell ezzel szemben 50 megapixeles fő kamerával és 8 GB memóriával érkezik, a tárhely pedig egy újévi pletykával ellentétben az alap S23-nál sajnos nem 256 GB-ról, hanem továbbra is 128 GB-ról indul.

A kijelzőméretek az S22-sorozatnál látottakat ismétlik: az S23 6,1, az S23+ 6,6, az S23 Ultra pedig 6,8 hüvelykes OLED-megjelenítőket kapnak. Az akkukapacitás 3700 mAh, 4700 mAh és 5000 mAh lesz, az S23 esetében 25W-os, a másik két kiadásnál pedig 45W-os gyorstöltéssel (vezeték nélkül mindhárom mobil 10W-os töltést támogat).  

A szivárogtató ezzel párhuzamosan magukról a készülékekről is megkaparintott néhány reklámfotót, amelyek szintén összhangban vannak az eddig napvilágot látott képekkel és renderekkel. Az új anyagok így újfent igazolják azt a sejtést, hogy az S23-família nem változtat gyökeresen az S22-es elődök dizájnján.

Akármennyire is hivatalosnak tűnnek Dohyun Kim szerzeményei, mi azért óvatosságra intenénk mindenkit, de a Samsung bemutatójáig már csak pár hét van hátra, így hamarosan hivatalos információkat kapunk a készülékekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.