Hirdetés

Kiszivároghattak a Motorola közelgő olcsó mobiljai



|

Képek és specifikációk árulkodtak a Moto G53 5G-ről és G73 5G-ről.

Hirdetés

A Motorola még 2011-ben választotta le a mobiltelefonos üzletágát (Motorola Mobility) a vállalat többi részéről, az önállósított telefonos biznisz pedig a Google-nél tett rövid kitérő után 2014-ben a kínai Lenovo szárnyai alatt landolt.

A főként a laptopjairól ismert anyacég azóta megfizethető eszközök gyártójaként definiálta újra a nagy múltra visszatekintő márkát, melynek kínálatában ugyan a decemberben leleplezett X40-hez és a ThinkPhone-hoz hasonló erősebb modellek is helyet kapnak, de a hangsúly a belépő szintű G-szérián van.

Hirdetés

Ennek két, megjelenés előtt álló tagja lepleződhetett most le a The Tech Outlook által szállított terjedelmes szivárgásban. A portál nemcsak marketing rendereket, de részletes specifikációkat is szerzett az Android 13-as készülékekről, nevezetesen a Motorola Moto G53 5G-ről és a G73 5G-ről.

Ami a Moto G53 5G-t illeti, ebben állítólag egy 6,5 hüvelykes, 120 Hz-es LCD-kijelzővel (1600 x 720 pixeles felbontás, 269 PPI) szerelt masinát tisztelhetünk, amelyet a nem túl izmos Snapdragon 480+ 5G SoC hajt, 4 GB vagy 6 GB memóriával. Tárhelyből 64 vagy 128 GB kerül a telefonba, ám ezt a microSD-bővítésnek hála akár 1 TB-ig is feltornázhatjuk.

Hátul egy dupla lencsés kamerarendszer kap helyet egy 50 MP széles látószögű és egy 2 MP-es makró szenzorral, az előlapon pedig egy 8 MP-es egység lövi a szelfiket. Sokak örömére a G53-ról nem fog hiányozni a 3,5 mm-es jackcsatlakozó, mellé pedig ujjlenyomat-olvasót és egy 5000 mAh-s akkumulátort is kapunk.

A külsőre nagyon hasonló Moto G73 5G már egy fokkal erősebb csomagot kínál: MediaTek Dimensity 930 processzorról, 6 vagy 8 GB RAM-ról és 128 vagy 256 GB tárhelyről csiripelnek a madarak, legfeljebb 1 TB-os microSD bővítéssel. A kijelző szintén egy 6,5 hüvelykes és 120 Hz-es képfrissítésű LCD panel, ennek felbontása viszont 2400 x 1080 pixel, ami 405 ppi-nek felel meg, ezért jóval élesebb képet mutat, mint a G53-ban dolgozó változat.

A G73 a kamerák terén is nagyobbat gurít, így az előlapra egy 16 MP-es szelfi szenzor került, az 50 MP-es fő kamerát pedig egy 8 MP-es kiegészítő lencse segíti a hátoldalon. Az akku a G53-hoz hasonlóan ugyanúgy 5000 mAh-s kapacitású, szintén akad jackcsatlakozó, míg a biztonságról itt is az ujjlenyomatos feloldás gondoskodik.

A The Tech Outlook értesülései alapján a készülékek "hamarosan" megjelennek az indiai piacon, az árazásukról és az európai rajt dátumáról viszont nincsenek információk. Mint mindig, most is fontos leszögezni, hogy ezen a ponton csak egy pletykáról van szó, így a hivatalos bejelentésig nem szabad készpénznek venni a specifikációkat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.