Hirdetés

Kiszivárogtak a Huawei új okosórái



|

Már a hivatalos bemutató előtt megcsodálhatjuk a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro dizájnját, s még a Harmony OS is akcióba lendül.

Hirdetés

Ha okosóráról van szó, a Huawei aktuális zászlóshajója a tavaly piacra dobott Watch GT 2 Pro, ez azonban már nem sokáig marad így. A kínai gyártó ugyanis korábban megerősítette, hogy június 2-án leleplezik az óra utódait, melyek már a cég saját operációs rendszerét, a Harmony OS-t használják.

Mint ismert, az amerikai kormány 2019-ben tiltólistára tette a Huaweit, ezért a márka nem szállíthat Android-alapú Wear OS-es órákat, amit eddig a Lite OS-szel hidaltak át. Ennek szűkös lehetőségei viszont már a Watch GT2 Prót is erősen visszafogták, így izgalmas kérdés, hogy a Harmonyból vajon sikerül-e többet kihoznia a cégnek.

Hirdetés

Az új rendszer rögtön két órán, a Huawei Watch 3-on és a Watch 3 Prón debütál, melyeket már a bemutató előtt megcsodálhatunk, miután az ITHome-on felbukkant néhány fotó, amit elvileg egy üzletben készített a forrás. Az első képeken két különböző óra látható, illetve kaptunk egy-egy felvételt a dobozokról és két gyári reklámanyagról is.

A képek tanúsága szerint a Watch 3 kerek házzal érkezik, az oldalán két gombbal. Az egyik a tokba jobban belesimuló megoldás, ami mellé kapunk egy hagyományosabb digitális koronát is. A fotók alapján a kijelző kávája keskenyebb lesz, mint a Watch 2-sorozaton, a Harmony OS dizájnja pedig mintha a Wear OS és az Apple Watchot hajtó watchOS keveréke lenne.

Ez azonban nem minden, mivel van még egy videó is, ami ugyanabban a bemutatóteremben készülhetett. Ezen már mozgás közben is látható az új operációs rendszer, az akció 1:30 után kezdődik.

Várakozások szerint a Watch 3-széria LTE támogatással és EKG funkcióval érkezhet, illetve a testhőmérséklet- és a véroxigénszint-mérést is megtaláljuk majd a repertoárjában. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az órák elérhetők lesznek-e a világpiacon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.