Hirdetés

Kiszivárogtathatta a felhasználói privát fotóit egy népszerű influenszer fitneszappja



|

Az alkalmazás állítólag összekeverte a felhasználókat, akik egy része mások adatait látta a sajátjai helyett, köztük pucér privát fotókkal.

Hirdetés

Az ausztrál Rachel Dillon neve idehaza talán nem cseng sokaknak ismerősen, de ettől eltekintve egy kifejezetten sikeres influenszerről van szó, aki háromszoros World Beauty Fitness-világbajnokként az Instagramon 1,4 millió, a TikTokon pedig több mint 900 ezer követőnek promotálja a mozgást és az egészséges táplálkozást.

A 27 éves Dillon sok más "szakmabelihez" hasonlóan nemrég saját fitnesz-alkalmazást indított az üzlet felpörgetésére, ám most magyarázkodni kényszerült a Move With Us néven futó app miatt, miután az állítólag kiszivárogtatta felhasználók személyes adatait és privát fotóit.

Hirdetés

A news.com.au beszámolója szerint az alkalmazás felhasználói a napokban arra lettek figyelmesek, hogy a sajátjuk helyett valaki más profiljába jelentkeztette be őket a platform, így teljes mértékben hozzáfértek az azokhoz kapcsolódó személyes adatokhoz (e-mail cím, lakcím, születési dátum stb.) és fotókhoz. Az utóbbiak elkészítésére maga a Move With Us bátorítja a felhasználókat, hogy így kövessék nyomon a testük változását.

A kiszivárgott privát képek között állítólag meztelen, vagy ahhoz közeli felvételek is akadtak, ami duplán kínossá teszi a történteket. Dillonék idővel közleményben reagáltak a panaszos kommentekre, ám ebben tagadták, hogy fotók vagy fizetési adatok is illetéktelen kezekbe jutottak volna.

"Szerettünk volna értesíteni, hogy tegnap kora délután [...] a közösségünk figyelmeztetett minket egy hibára, amely az ügyfélprofil oldalon az alkalmazásunkon belül a felhasználók egy kis részénél jelentkezett. A hiba miatt helytelen felhasználói profilkép és profiloldal jelent meg a felhasználók számára. A problémát azonnal kivizsgáltuk és a fejlesztő partnereinkkel közösen meg is oldottuk. Sikerült megerősítenünk, hogy nem történt jogosulatlan hozzáférés a haladási fotókhoz vagy a pénzügyi információkhoz. Továbbá azt is meg tudjuk erősíteni, hogy ez nem egy harmadik fél rosszindulatú támadása volt a felhasználóink adataihoz való hozzáférésre."

- írta a cég, egyúttal elhárítva a kibertámadás gyanúját is. A megnyugtatónak szánt sorok azonban szöges ellentétben állnak egyes felhasználói beszámolókkal, így nem igazán lett tisztább a kép, hogy mi is történt valójában. A hírt szintén feldolgozó Gizmodo megpróbálta felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel, ám cikkünk írásáig nem kapott választ a portál.

Akárhogy is legyen, az eset mindenki számára tanulságos lehet arra nézve, hogy nem ajánlott egy alkalmazásban tárolni a privát fotóinkat, még akkor sem, ha egy közismert influenszer igyekszik meggyőzni az ellenkezőjéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.