Hirdetés

Kiszivárogtathatták a DLSS forráskódját az Nvidia meghackelői



|

Folytatódik a zöldek kálváriája, most az egyik legféltettebb technológiájuk került veszélybe.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a napokban komoly hackertámadás érte az Nvidia rendszerét, amit a Lapsus$ nevű csoport vállalt magára, azt állítva, hogy 1 TB-nyi érzékeny adatot sikerült ellopnia a vállalat hálózatáról.

Az Nvidia később egy ellentámadással igyekezett titkosítani az elrabolt információkat, ám a váltságdíjat követelő támadók közölték, hogy másolatot is készítettek a fájlokról, így felesleges volt az egész akció. A zöldek azóta sem fizettek, a Lapsus$ pedig most nyilvánosságra hozhatta a cég felskálázási technológiája, a Deep Learning Super Sampling (DLSS) forráskódját.

Hirdetés

A TechPowerUp névtelen olvasójától származó képernyőfotó alapján a DLSS 2.2, vagyis a megoldás egy egészen frissnek mondható verziója szivároghatott ki. Fontos viszont megjegyezni, hogy az információt a hackercsapat és az Nvidia részéről sem erősítették meg, így semmi sem garantálja, hogy tényleg igaz a sztori.

A támadók az elmúlt napok során megfenyegették a céget, hogy kiadják a cég kriptobányászat-korlátozó technológiája, az LHR forráskódját, valamint nyilvánosságra hozták, hogy az  RTX 40-es GPU-kat hajtó Hopper-architektúra utáni generációt David Harold Blackwell matematikusról nevezhetik el a zöldek.

Az Nvidia továbbra sem beszédes a támadás kapcsán, a HardwareLuxxhoz viszont eljuttatott egy rövid közleményt:

"2022. február 23-án az Nvidia tudomására jutott egy kiberbiztonsági incidens, amely az informatikai erőforrásokat érintette. Röviddel az eset felfedezése után megerősítettük hálózatunkat, a kiberbiztonsági incidensre reagáló szakértőket hívtunk segítségül és értesítettük a bűnüldöző szerveket."

A vállalat szerint a hackerek "munkavállalói belépési adatokat és védett információkat" zsákmányoltak, a történtek viszont nem lesznek hatással az üzletmenetre és az ügyfelek kiszolgálására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.