Hirdetés

Kiterjesztett valóságra építő navigációt tesztel a Google Térkép



|

A megszokott térkép mellett a kamerán keresztül a valódi világot is látjuk majd a mobil kijelzőjén, a Google pedig ezen a képen jeleníti meg a navigációs elemeket.

Hirdetés

A Google még a tavalyi fejlesztői konferenciáján mutatott be egy funkciót a Google Térképhez, ami gyalogos módban sokat dobna a navigáción. A hátsó kamerák használatával ugyanis a kiterjesztett valóságot hoznák el a programba. Vagyis a mobil kijelzője élőben mutatná a kamera képét, így pontosan tudja a felhasználó, hogy hol van. A képernyőn pedig egy új réteg jelenik meg navigációs elemekkel, nyilakkal, amelyek mutatják a haladási irányt. 

Hirdetés

A gyalogosoknak szóló AR-navigációt jelenleg is tesztelik. A The Wall Street Journal szintén kipróbálhatta az új [Start AR] gombot, amit megnyomva valód idejű nézetet kaptak, majd miután a rendszer rögzítette a tartózkodási helyet, a Google Térkép összehangolja az élőkép adatait a Street View adatbázis információtárával a Google szervereiről. Ezután jönnek a nagy nyilak a kamera képére. 

A Google szerint a kiterjesztett valóságra építő funkciót nem szabad vezetés közben használni. Az olyan pillanatokra való inkább, mint amikor gyalogosan kijövünk valahonnan, és nem tudjuk, hogy merre tovább. Amikor letesszük az okostelefont, az AR mód lekapcsol, és visszajön a klasszikus térkép. Az app pedig emlékeztetőket jelenít meg, hogy senki ne a telefont nézegetve közlekedjen, mert ha túlságosan arra figyel, balesetet szenvedhet. Ha a felhasználó nem hallgat a figyelmeztetésre, a képernyő magától elsötétül. Így persze az akku sem merül le túl hamar. 

A Google azt mondja, időbe telik, mire az AR-navigáció készen áll az éles debütálásra, de ha megérkezik, akkor a gyalogos navigáció új korszakba lép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.