Hirdetés

Kiugrott Apple alkalmazottak elkészítették a Vision Pro olcsóbb változatát



|

A Brilliant Labs Frame-jének vezérlését az okostelefon látja el, így szuperkönnyű alternatívája lehet a jelenleg forgalomban levő termékeknek.

Hirdetés

Még két hete sincs, hogy megjelent az Apple új AR/VR zászlóshajója, a Vision Pro, ennyi sem kellett ahhoz, hogy mindenki róla beszéljen. Először a veszélyesen közlekedő szemüvegtulajdonosokat kapta fel a világháló meglehetősen hajmeresztő felvételeknek köszönhetően, majd - ahogy az borítékolható volt - nem sokat várattak magukra az első mémek sem.

A virtuális és a kiterjesztett valóságot használó termékek reneszánszukat élik. Minden nagyobb techcég próbálkozik saját fejlesztésű termék megjelentetésével, melyek között vannak egészen olcsó termékek is, de nem ritkák a százezres, vagy akár milliós nagyságrendű összegért kapható darabok sem a piacon.

Egy volt Apple-alkalmazottakból álló új startup, a Brilliant Labs megjelentette saját AR/VR eszközét, melyről első ránézésre nehéz lenne megállapítani, hogy nem egy hagyományos szemüveg. A termék az OpenAI megoldásait is használja különféle funkciókhoz.

Hirdetés

Az eszköz multimodális, vagyis többféle választható hangon megszólaló AI-asszisztense a Noa hasonlóan működik, mint más hangalapú asszisztensek. A Frame nevű okosszemüveg nem igazán hasonlít jelenleg futó versenytársaihoz. Leginkább a Meta és a Ray-Ban egykori közös termékéről mondható el, hogy valami hasonló volt.

Ez a kör alakú, keretes szemüveg az orrnyeregnél előlapi kamerával, a jobb lencsénél pedig egy kisebb, 640 x 400 pixeles mikro-OLED kijelzővel biztosítja az AR/VR élményt, sőt, még a dioptriás szemüveglencséket is támogatja. A kijelző a vetített képet áttűnésben jeleníti meg a valóságot mutató kép megőrzésével.

A Frame vezeték nélkül csatlakozik a telefonunkhoz, ami az AI-funkciók szoftveres hátterét biztosítja. Ez teszi az eszközt egyedüállóan könnyűvé, ami mindössze 40 grammos. A szemüveg ára 349 dollár (adó nélkül 125 000 forint) lesz, ha pedig vényköteles lencsét szeretnénk bele, akkor 448 dollár (nettó 161 000 forint). A termék várhatóan április 15-én kerül forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.