Hirdetés

Kivár az okoskijelzőkkel a Google



|

Egyelőre nem lesz okoskijelzője a Google-nek, de az óriás nem zárkózik el az ötlettől.

Hirdetés

Az okoskijelző alapvetően már valóság, még ha igazából csak egy okoshangszóróról is beszélünk, képernyővel. Az Amazonnak, a Sonynak és a Lenovonak is van már ilyenje. Mi a helyzet a Google-lel?

Hirdetés

Az óriás a Sonynak és a Lenovónak is biztosítja a Google Assistant megoldását, vagyis a Google-t érdekli ez a termékkategória. Lesz külön hardvere is a cégnek? 

A kérdésre Rishi Chandra, a cég egyik alelnöke válaszolt. Elárulta, hogy egyelőre nem lesz, a Google ugyanis arra kíváncsi, hogy sikerül-e áttörést elérni ezzel a kategóriával. A részpiac folyamatosan fejlődik, és bár a Google nem zárkózik el a saját okoskijelző ötletétől, egyelőre nem ad ki ilyesmit. Chandra abban is biztos, hogy az okoshangszórók piaca tovább fejlődik majd, a hangasszisztenseknek pedig kiemelt szerep jut a jövőben. 

A Google hardverfejlesztési szokásait tekintve elmondható, hogy az óriás először vár és megfigyel, és csak ezután tervez saját termékeket. A tesztelések részeként a szoftvereit először külső partnereknek adja oda, így a saját hardver gyártásakor már számos tapasztalatot szerzett. Remek példa erre az Android és a Chrome OS is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.