Hirdetés

Kivégezte a Microsoft Launchert a legújabb frissítés



|

Főként a Microsoft saját készülékeit használók jártak rosszul az update-tel.

Hirdetés

A befuccsolt Windows Phone-projektet követően a Microsoft 2020-ban tért vissza az okostelefonokhoz a Surface Duo nevű kihajtható készülékkel, ami ugyan nem lett óriási siker, de arra azért elég volt, hogy a következő évben kiadják a második generációs változatát is.

Most viszont szívhatja a fogát az a kevés ember, aki bizalmat szavazott a redmondiaknak, a telefon alapértelmezett kezelőfelületéül szolgáló Microsoft Launcher legutóbbi frissítése ugyanis hazavágta az alkalmazást.

Hirdetés

A Windows Central beszámolója szerint legalábbis az interneten több Surface Duo-felhasználó is arra panaszkodik, hogy a júniusi update-telepítése után hibaüzenetet kap, amit jó esetben megold a Launcher visszaállítása, rosszabb esetben viszont ez sem segít. A helyzetet súlyosbítja, hogy a probléma más androidos telefonokat is érint, azokon viszont legalább ott a lehetőség a gyári felület, vagy egy másik hasonló app használatára.

Cikkünk írásáig nincs jele annak, hogy a Microsoft előállt volna egy gyors javítással, így a pórul járt Surface Duo-tulajdonosok nem tehetnek mást, mint hogy megpróbálnak az újratelepítéssel, vagy várakoznak.

A Microsoft Launchert még 2017-ben tették elérhetővé a redmondiak, a Windows 10 Mobile operációs rendszer közvetlen utódjaként népszerűsítve a felületet. Az alternatív kezdőképernyő több mint 50 millió letöltéssel rendelkezik a Google Play Áruházban, és olyan extra funkciókat kínál, mint a produktivitást segítő személyre szabott hírcsatornák vagy az öntapadó jegyzetek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.