Hirdetés

Kivonul Magyarországról a Fitbit



|

Hiába ígérte korábban az ellenkezőjét a tulajdonos Google, most közel háromtucatnyi országban szünteti be a Fitbit forgalmazását.

Hirdetés

Alig telt el egy hónap azóta, hogy az érdemi fejlesztéseket hozó Fitbit Charge 6 képében bemutatkozott a fitneszkiegészítőkre szakosodott gyártó legújabb okoskarkötője, ám most váratlanul kiderült, hogy többtucatnyi érintett régióval egyetemben a magyar vásárlóknak is el kell búcsúzniuk a márkától.

Nemrég ugyanis a 9to5Google és az Android Authority is arról számoltak be, hogy a Fitbitet 2021-ben felvásárló Google összesen 29 országban szünteti meg a brand forgalmazását, jelentős mértékben szűkítve a termékek elérhetőségét.

Hirdetés

Ami az európai piacot illeti, Magyarország mellett például Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Horvátországban is leáll a Fitbit-kütyük hivatalos értékesítése, de Luxemburg és Portugália képviseletében még Nyugat-Európa is érintett. Az Android Authority érdeklődésére maga a Google is megerősítette a dolgot, azzal indokolva a döntést, hogy a Pixel-termékek elérhetőségéhez igazítják márka forgalmazását.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az eddigi 52 helyett ezentúl csupán 23 országban lehet Fitbit -termékeket vásárolni, ami szöges ellentétben áll azzal az ígérettel, amelyet a Google tett a 2007-ben alapított gyártó bekebelezésekor. A keresőóriás ugyanis anno azzal harangozta be az üzletet, hogy a felvásárlás révén több ember számára fogja hozzáférhetővé tenni a Fitbit fitnesz- és wellness-szolgáltatásait.

A történet egyetlen pozitívuma, hogy a Google folytatja a már megvásárolt eszközök támogatását, így azokat szerencsére semmilyen hátrány nem éri, akik korábban szálltak fel a Fitbit-vonatra. Aki pedig ezentúl is ragaszkodna a márkához, annak marad a kockázatos szürke import, esetleg a hozzánk legközelebb eső osztrák és német piacok, ahol a Pixel-termékekkel együtt továbbra is kaphatók lesznek a Fitbit kiegészítői.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.