Hirdetés

Kommunikációs hiba miatt országszerte leállt a műszaki vizsgáztatás



|

Órákig állt a rendszer, több helyen is gondok vannak.

Hirdetés

Kellemetlenül indult a hét azoknak, akiknek hétfőre volt időpontjuk gépjárművük műszaki vizsgáztatására. Országszerte leállt ugyanis a vizsgákat kiszolgáló informatikai rendszer, így több helyen is meghiúsult az eljárás lefolytatása.  

Olvasói bejelentést követően elsőként a HVG írta meg a történteket, a lap információi szerint a hiba hátterében adatkommunikációs probléma húzódik, állítólag a Belügyminisztériummal való kapcsolat szakadt meg. A fennakadás reggel óta tart, több vizsgahelyen is megerősítették, hogy már 6 órakor sem volt elérhető a rendszer.

Hirdetés

A HVG egy olvasója például reggel 7 órára kapott időpontot, de elmondása alapján még délben sem sikerült a vizsgáztatás, ezért végül egy másik napon kell visszatérnie. Az Origo szintén úgy tudja, hogy a leállás miatt több helyen is átütemezték a vizsgákat, az érintettek nagy része pedig új időpontot kapott.

A Belügyminisztérium a cikk megírásáig nem nyilatkozott a problémáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.