Hirdetés

Komoly áldozatot hozhatott az Apple, hogy hasíthassanak az új processzorai



|

Egy friss jelentés szerint az erőforrások hiánya a tervei megváltoztatására kényszerítette az almás céget.

Hirdetés

Évek óta kering a pletyka, hogy az immáron a Mac számítógépekben is saját fejlesztésű processzorokat (M1/M2-széria) alkalmazó Apple idővel a Wi-Fi, a Bluetooth és az 5G-chipek terén is önállósodna, kikosarazva a két nagy beszállítóját, a Broadcomot és a Qualcommot.

Legutóbb a Bloomberg elemzője, Mark Gurman írt a témáról, azt jósolva, hogy a cupertinóiak már 2024-2025 környékén megléphetik a váltást, egy új jelentés azonban cáfolni látszik ezt a forgatókönyvet.

Hirdetés

Ezúttal a másik közismert Apple-szivárogtató, Ming-Chi Kuo szólalt meg, aki a Mediumon megjelent írásában azt állítja, hogy az almás cég váratlanul jegelte a Wi-Fi+Bluetooth, valamint az 5G chip fejlesztését is, hogy cserébe a következő generációs, 3 nm-es gyártási eljárással készülő processzoraira koncentrálhasson.

Kuo tudomása szerint a vállalatnak nincs elég erőforrása a hardverek párhuzamos fejlesztésére, így inkább a fontosabb szerepet betöltő SoC-kkel köti le a mérnökeit. Az Apple ezzel biztosíthatja, hogy fennakadás nélkül elkezdődhessen a 3 nm-es chipek tömeggyártása, valamikor 2023 és 2025 között. A kiemelt figyelem másik hozadéka pedig az lesz, hogy az új processzorok jelentős teljesítménybeli ugrást kínálnak majd, kedvezőbb fogyasztás mellett.

Az elemző ezért összességében arra számít, hogy nem lesz miért aggódniuk Broadcom és a Qualcomm befektetőinek, mert a cupertinóiak egy pár évig még igényt fognak tartani a külsős partnerektől érkező Wi-Fi, Bluetooth és 5G-modulokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.