Hirdetés

Komoly árat fizethet, aki külső monitorokat hajt meg az M3-as MacBook Airével



|

Egy független teszt rámutatott, hogy jelentős teljesítménybeli visszaeséssel járhat a MacBook Air asztali számítógépes üzemmódja.

Hirdetés

Akinek csörög a zsebében felesleges 630 ezer forint, néhány napja már befizethet az Apple-nél a legújabb MacBook Air induló modelljére, amelyben a házon belüli fejlesztésű M3-as chip zakatol, a Wi-Fi 6E támogatása mellett pedig további újdonsága, hogy akár két nagy felbontású külső monitort is képes meghajtani.

Az utóbbihoz az úgynevezett clamshell módban, vagyis lecsukott fedéllel kell üzemeltetni a gépet, ez az asztali igénybevétel azonban a jelek szerint komoly teljesítménycsökkenést is okozhat.

Hirdetés

A youtuber Max Tech ugyanis megfuttatta az M3-as MacBook Prót a Wild Life Extreme Stress Test nevű benchmarkon, és arra az eredményre jutott, hogy a clamshell üzemmódban folyamatosan csökken a laptop teljesítménye. A teszt elején az almás újdonság még 8082 pontot hozott össze, idővel viszont 4198 pontra esett vissza az eredménye, vagyis közel az erő fele veszett oda.

Ennek oka minden bizonnyal a MacBook Air ventilátor nélküli, pusztán hőelvezetésen alapuló hűtésrendszerében keresendő, ami a fedél lecsukásával már nem képes olyan hatékonyan elvégezni a dolgát. Érdemes ugyanakkor leszögezni, hogy az Apple sosem a komoly terheléssel járó feladatokhoz ajánlotta az Airt, hiszen alapvetően egy ultrakönnyű laptopról beszélünk, elsősorban webes munkavégzéshez, szövegszerkesztéshez és hasonló műveletekhez.

Így aztán az is meglehet, hogy ezeknél maradva clamshell módban sem lesz ilyen drámai a teljesítménycsökkenés, mivel eleve nem alakul ki akkora hőterhelés, mint amit a Wild Life Extreme Stress Test okozott. Akárhogy is legyen, a vásárlóknak érdemes lehet fejben tartaniuk a benchmark tapasztalatait, mielőtt külső monitorokra kötik az új szerzeményüket. A jó hír viszont, hogy az alapmodellre befizetők már a korábbinál jóval gyorsabb SSD-t kapnak, és a laptop szerelhetősége is korrektnek tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.