Hirdetés

Komoly bajban lesznek a szinkrontolmácsok, ha a Samsung új generatív AI modellje munkába áll



|

A Gauss zseniális funkciója valós időben fordítja majd az írott és a beszélt szöveget is.

Hirdetés

Valószínűleg nem ér véget annélkül az idei év, hogy a digitáls színtér minden nagyobb szereplője elő ne jönne a saját genaratív AI paltformjával. Az OpenAI, a ChatGPT,  Bard és hasonszőrű társaik után a Samsung is bemutatta saját, Gaussként elnevezett mesterséges intelligencia által támogatott online felületét. 

Egy új blogbejegyzésben a vállalat bemutatott egy az okostelefonjaira érkező, általa a Galaxy AI új korszakának nevezett technológiai újdonságot. A cég egy erről szóló blogbejegyzésében jelentette be és részletezte a hamarosan megjelenő funkciót, amely a mesterséges intelligencia segítségével valós időben fordítja majd le a telefonhívásokat.

A Samsung valós idejű fordítási funkciója, amelyet "AI Live Translate Call"-nak nevez, a telefonos alkalmazásába lesz beépítve. A Samsung szerint a hang- és szövegfordítások valós időben jelennek meg, és a fordítások a készüléken történnek majd.

Hirdetés

A cég bejelentése szerint az innovatív funkció csak a jövő év elején próbálható majd ki, így több, mint valószínű, hogy a szintén akkor megjelenő S24-esekkel jön majd ki, és lesz a Samsung készülékeinek része felmenő rendszerben.

Alig több, mint fél éve, hogy elkezdődött az AI reneszánsza, de már csatatérré vált a digitális eszközök piaca. A Google a nemrég érkezett Pixel 8-as telefoncsaláddal villantott egy sor AI-támogatott funkciót, főként a versenytársak hasonló kategóriás telefonjainak kamerarendszerével vetekedve, de az Apple is odateszi magát az új iPhone család kapcsán. Lehet, hogy a felgyorsuló események hatására hamarosan már olyan eszközökkel kell a gyártóknak versenyezni, mint a Humane AI kitűzője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.