Hirdetés

Komoly döntést kell meghozni, ha letöltjük az iOS 15-öt



|

Az Apple legújabb operációs rendszere számos újítást hozott, de érdemes átgondolni, hogy tényleg szeretnénk-e telepíteni.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt vált elérhetővé az Apple telefonjaira az iOS 15, a táblagépeire pedig az iPad OS 15. Az új operációs rendszerek rengeteg új funkcióval érkeztek, viszont a közeljövőben frissítések formájában érkeznek a további lehetőségek.

Az Apple az új rendszerek megjelenésével együtt viszont leállította az iOS 14.7.1 aláírását, vagyis abban az esetben, ha valaki már telepítette az iOS 15-öt, akkor nem térhet vissza az operációs rendszer korábbi verziójához.

Hirdetés

Az iOS 14.7.1 frissítés idén júliusban jelent meg, fontos biztonsági javításokat hozott az iPhone és az Apple Watch készülékek számára is. Ezt követően szeptember 13-én adta ki az Apple az iOS 14.8-at, amely egy biztonsági rés problémáját oldja meg az eszközökön. Hasonlóan a 14.7.1-hez, az iOS 15 telepítését követően már erre a verzióra sem lehet visszaállítani a készülékeket.

Aki viszont nagyon elővigyázatos, érdemes megfontolnia, hogy telepíti-e a legújabb frissítést. Az iOS 15-tel kapcsolatban ugyanis kiderült, hogy egy sérülékenységből adódóan feltörhető bizonyos speciális esetekben. A rendszerhibáról egy kiberbiztonsági szakértő, Jose Rodriguez számolt be, aki jelezte a problémát az Apple-nek, a vállalat pedig már dolgozik is a javításon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.