Hirdetés

Komoly fejlődés következik az Apple-nél, az M1 Pro és az M1 Max csak a kezdet volt



|

Még fényesebb a jövője az amúgy is tündöklő CPU-knak.

Hirdetés

Merész húzás volt az Apple-től, mikor 2020 novemberében bejelentették, szakítanak az Intellel és sok év után újra saját tervezésű processzorokkal dobják piacra a Macbookokat. A döntés végül elképesztően jól sült el és ugyan még mindig van 1-2 alapvető program, ami nem fut natív módon ARM-en, az Apple M1 hatalmas siker.

Nem csoda, hogy a cupertinói cég a számokat látva máris sok évre előre tervez a saját architektúrával. A következő generáció egyelőre Ibiza, Lobos és Palma néven fut a cég berkein belül.

Hirdetés

A gsmarena egy kiszivárgott ipari tervre alapozva arról számolt be, hogy az Apple a 2022-es SoC-ket még 5nm-en fogja gyártani, a kivitelezésen azonban finomítanak. Ennek hozománya egy dupla processzor lehet, valószínűleg a jövő évi Mac Próba.

Jelenleg az M1 Max a legerősebb Apple SoC, ami egy lapra van felépítve. Ha bejön a pletykában említett duplázás, akkor jövőre egy 2 CPU-val rendelkező Mac Pro akár 40 processzor maggal is rendelhető lesz. 

A jelentésből továbbá az is kiderül, hogy az iPhone is követi a Macbookok mintáját, így 2022-től 5nm-es, 2023-tól pedig 3nm-es technológiával készülnek majd a hordozható eszközök processzorai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.