Hirdetés

Komoly hiba miatt késik a Panic kurblis játékkonzolja



|

A gyártó kénytelen volt szétszerelni a már elkészült példányokat.

Hirdetés

A nagy sikerű Firewatch és az Untitled Goose Game fejlesztője, a Panic még 2019-ben jelentette be, hogy a konzolgyártásba is belekóstol, méghozzá egy igazán egyedi kütyüvel. A Playdate nevű eszköz különlegessége, hogy a hagyományos gombok mellé egy kurblit is kapott, az új játékok pedig szezonokra bontva érkeznek majd rá.

Az egyedi megközelítés elnyerte jutalmát, a 179 dolláros konzol júliusi előrendelésekor 20 perc alatt elfogyott az első 20 ezer példány. Akkor még arról volt szó, hogy a vásárlók már az idén kézhez kapják a portékát, most azonban arról adott hírt a Panic, hogy ez már biztosan nem fog összejönni.

Hirdetés

A gyártás során ugyanis egy súlyos gondot fedeztek fel a Playdate akkumulátorával, így kénytelenek voltak beszállítót váltani, ami miatt a már elkészült konzolokat is szét kellett szerelni

"Meghoztuk azt a nehéz és költséges döntést, hogy az összes meglévő akkumulátorunkat kicseréljük egy teljesen más beszállítótól származó újakra."

- írták az előrendelőknek kiküldött e-mailben. A hoppon maradt ügyfelek egyelőre konkrét megjelenési dátumot sem kaptak, jelen állás szerint csak annyit tudni, hogy valamikor 2022 elején érkezik majd a kurblis kütyü.

Ezzel a Playdate egy újabb konzol a Steam Deck mellett, ami már biztosan kihagyja az idei karácsonyt, de a gyártási számok alapján a Nintendo Switchet és a PlayStation 5-öt sem lesz könnyű bebűvölni a fa alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.