Hirdetés

Komoly leállásokat okozott az új Signal felhasználók rohama, még mindig döcög a rendszer



|

A biztonságos és védett kommunikációt ígérő appra rengetegen tértek át a napokban.

Hirdetés

Nem a Facebook a személyes adatok és bizalmas információk védelmének zászlóvivője, de a WhatsApp 2014-es bekebelezése nem riasztotta el a felhasználókat attól, hogy továbbra is a megbízhatónak titulált üzenetküldő alkalmazást használják - mostanáig. Elég volt az adatvédelmi irányelvek változtatása, és máris mindenki rohant az egyik konkurenshez.

A legtöbben az Edward Snowden által is támogatott Signal vagy a Telegram mellett döntöttek: az Apptopia mérései szerint január 11-én 1,3 millióan regisztráltak az előbbi szolgáltatásban, míg utóbbi három nap leforgása alatt 25 millió új felhasználóval bővült.

Hirdetés

Ennek eredményeképp egy teljes napon át nem volt elérhető a Signal, de ha minden igaz, sikerült stabilizálni a rendszert, és most már mindenki élvezheti a titkosított üzenetküldés előnyeit. Előfordulhat, hogy a napokban küldött üzenetek némelyike nem érkezett meg, érdemes ezt ellenőrizni vagy ellenőriztetni beszélgetőtársainkkal.

Közben a WhatsApp fejlesztői fogadkoznak, hogy félreértés történt, és valójában nem képesek beleolvasni az üzenetekbe, de ezt az elvándorlást már nehéz lesz visszafordítani. Kérdés, hogy valójában mennyire érinti negatívan a szolgáltatást néhány millió felhasználó távozása, mikor tavaly februárban 2 milliárd regisztrált fiókot számláltak - persze ezek jó része inaktív lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.