Hirdetés

Komoly változás jöhet? Távozik az Apple fődizájnere



|

Evans Hankey felügyelt minden formai megoldást, még a termékek csomagolását is.

Hirdetés

Mindössze néhány hónappal azt követően, hogy az Apple végleg szakított a cég termékeinek dizájnját 20 éven át meghatározó Jony Ive-val, most a legendás brit formatervező kvázi utódja is elhagyja az almás hajó fedélzetét. Elsőként a cupertinóiak ügyeiben mindig jól értesült Mark Gurman, a Bloomberg elemzője írta meg, hogy a jelenlegi dizájnfőnök, Evans Hankey is távozik a vállalattól.

A saját céget alapító Ive három évvel ezelőtti lelépése óta Hankey vezette az Apple formatervezői csapatát, kéz a kézben a szoftverek megjelenéséért felelős Alan Dye-al. A dizájnfőnök közvetlenül a vállalat operatív igazgatójának, Jeff Williamsnek jelentett, és elvileg minden, formai megoldást érintő kérdést felügyelt, egészen az iPhone-dobozokat védő zsugorfólia kiválasztásáig.

Hirdetés

Hankey távozását állítólag a héten közölték a kollégákkal, a vezető azonban még fél éven át a közelben marad, hogy segítse az átmenetet.

"Az Apple dizájncsapata a világ minden tájáról és számos területről érkező szakértő kreatívokat tömörít, hogy olyan termékeket képzeljenek el, amelyek tagadhatatlanul Apple-termékek. A tervezőcsapat erős vezetőkből áll, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Evans azt tervezi, hogy az átmenet során is marad, mi pedig szeretnénk megköszönni neki a vezetői munkáját és hozzájárulását."

- erősíti meg a jelentést a cupertinóiak később kiadott közleménye. Hogy ki lesz Hankey utódja, azt hivatalosan nem közölték, de Gurman úgy értesült, hogy hamarosan visszatér a céghez egy korábbi vezető beosztású formatervező, Gary Butcher, aki akár meg is kaphatja a posztot.

Emellett pedig az is megeshet, hogy átalakítják az irányítási struktúrát, és nem marad meg Hankey pozíciója. Hasonló történt ugyanis Ive távozása után, aki egykor jóval szorosabb kontrollt gyakorolt a termékek megjelenése felett, s egy időben még a szoftveres dizájn kialakítását is rábízták, ami egy idén megjelent könyv szerint végül a kiégésében is komoly szerepet játszott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.