Hirdetés

Könnyebb lesz a Chrome kiegészítőit Safarihoz portolni



|

Az Apple új eszközei segítenek a fejlesztőknek, hogy könnyebben ültessenek át Chrome beépülőket a Safari böngészőbe.

Hirdetés

Az Apple többször hangsúlyozta a macOS Big Sur bemutatója során, hogy úgy tervezte át az asztali operációs rendszert, hogy az modernebbnek nézzen ki. A Safarit érintő változásokról is volt szó, azonban a legtöbb felhasználót az Apple WebExtensions API-ja hozhatja majd igazán lázba. Ennek hála ugyanis jelentősen nő majd mind mennyiségben mind változatosságban a beépülők kínálata a Safari böngészőhöz. 

Hirdetés

A TechCrunch kiszúrta, hogy már JavaScript, HTML és CSS segítségével is megoldhatják a fejlesztők a programozást, vagyis nem kell megtanulniuk az Objective-C-t vagy a Swiftet, amelyek használhatósága az Apple platformján kívül eleve korlátozott. Ennél is jobb, hogy a fejlesztők a meglévő kiegészítőket könnyen átportolhatják a Chrome, Firefox és Edge böngészőkből Safarira. Ehhez külön konvertert is kínál az Apple a folyamat felgyorsítására. Az ilyen beépülők az App Store-ból lesznek hozzáférhetőek. 

Az aktiválások előtt a magánszférát érintő veszélyekről mindig figyelmeztetést jelenít majd meg az Apple, és a beépülők futása oldalanként vagy laponként is korlátozható lesz, vagy akár napi működési időben. Így pedig már jóval népszerűbbé válhat a Safari, amit eddig a kiegészítők hiánya miatt sokan leváltottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.