Hirdetés

Könnyebbé teszi a PC-k közötti költözködést a Windows 11



|

Az új megoldással közel sem lesz akkora macera, ha új gépen kell folytatnunk a munkát.

Hirdetés

A biztonsági mentéseknek hála a jobb okostelefonokon már évek óta elérhető a lehetőség, hogy egy új készülék beállításakor szó szerint mindent áthozzunk a régi mobilról, beleértve a tárolt bejelentkezéseket, a csengőhangunkat és a főképernyőn található ikonokok pontos elrendezését.

A költözés így lényegében nulla kellemetlenséggel jár, most pedig végre a Windows 11 is hasonló útra lép egy új megoldással, amit a tegnap elkezdődött Build fejlesztői konferencia keretében leplezett le a Microsoft.

Hirdetés

A redmondiak Restore Appsnek hívják a funkciót, amely megőrzi egy adott számítógép beállításait, adatait és az ikonok elrendezését, így az új PC munkába állítását követően mindent ugyanott és ugyanúgy találunk majd, mint a régi masinán. Aki viszont továbbra is a tiszta lapot preferálja, annak nem kötelező élnie az alkalmazással.

Fontos feltétel, hogy a Restore Apps használatához elkerülhetetlen a Microsoft-fiókba való bejelentkezés, vagyis helyi fiókkal sajnos nem lehet igénybe venni a funkciót. A redmondiak tájékoztatása szerint az új alkalmazás automatikusan feltölti a OneDrive felhőjébe a szükséges információkat, beleértve a számítógépen használt appok adatait is. Ez utóbbi lehetőség szintén kikapcsolható.

A Restore Apps használata esetén az első indításkor egy kis töltősávot láthatunk majd a tálcára kitűzött appok alatt, amely a telepítés állapotát mutatja, vagyis az installálás csak az alkalmazások tényleges használatával megy végbe. A Microsoft első nekifutásra csupán a Windows Insider tesztprogram keretében tette elérhetővé a költözés megkönnyítését, azt viszont sajnos nem árulták el, hogy mikor számíthatunk a funkció nyilvános rajtjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.