Hirdetés

Korábban érkezhet a Samsung Vision Pro-rivális AR/VR headsete



|

Gyorsítópályára kerülhetett a Google és a Qualcomm közreműködésével készülő Samsung-headset.

Hirdetés

Az Apple még a nyári WWDC fejlesztői konferencia keretében leplezte le a virtuális- és kiterjesztett valóság-képességekkel is rendelkező Apple Vision Pro headsetet, amely a hivatalos ígéret szerint 2024 elején fog boltokba kerülni, egy szeptemberi beszámoló viszont arra utalt, hogy a terjesztés előkészítésének összetettsége miatt csúszni fog a rajt.

A cupertinóiakkal gyakran szinkront úszó Samsung eközben már készül a saját rivális termékével, amely a Vision Próval szemben végül korábban futhat be a vártnál.

Nemrég a Notebookcheck hívta fel a figyelmet egy koreai sajtójelentésre, amely szerint a Samsung előrébb hozta a "Galaxy Glass" néven emlegetett vegyes valóság (Mixed Reality, MR) headset rajtját, így az 2024 vége helyett már 2024 első felétől kapható lesz, akár be is előzve a 3500 dolláros Vision Prót. Azt a Samsung már februárban beharangozta, hogy a fejlesztésben a Google és a Qualcomm is aktívan közreműködnek: az előbbi az operációs rendszerhez járul hozzá, az utóbbi pedig az eszközt hajtó hardvert szállítja.

Hirdetés

A trió célja tehát egy androidos platform piacra dobása az almás headset ellenében, mintegy folytatva a mobiltelefonok, a tabletek és az okosórák piacán meglévő párhuzamot. Arról sajnos pletyka szinten sincs információnk, hogy mennyibe kerülhet a Galaxy Glass, de megeshet, hogy valamivel kedvezőbb árazással lép színre a Vision Prónál.

A színfalak mögött folyó munkáról az is árulkodik, hogy a Samsung nemrég levédette a Flex Magic márkanevet, ami az AR/VR termék fejpántját takarhatja. Mindazonáltal a headset körül még rengeteg a megválaszolatlan kérdés, hivatalos tájékoztatás pedig a Google/Qualcomm-partnerség beharangozása óta nem történt az ügyben, így érdemes fenntartásokkal kezelni az olvasottakat. A Samsungnak mindenesetre nem ez lesz az első tánca ezen a bálon, hiszen a koreaiak korábban a Gear VR-ral és az Odyssey+ headsettel is megpróbáltak betörni a piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.