Hirdetés

Nemzetközi szakértőkből álló szervezet alakult a koronavíruson nyerészkedő hackerek ellen



|

Az egyik alapító szerint erre azért volt szükség, mert elképesztően megugrott azon csalók száma, akik a vészhelyzetre hivatkozva próbálnak meg pénzt vagy személyes adatokat kicsalni az emberekből.

Hirdetés

Nemrég mi is írtunk arról, hogy duplájára nőtt a WHO elleni hackertámadások száma az utóbbi időben, de nem ez az egyetlen út, ahogy a bűnözők megpróbálnak a kialakult helyzeten nyerészkedni. Most egy nemzetközi kiberbiztonsági szakértőkből álló szervezet jött létre azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a hatóságoknak a csalók elleni harcban. 

Hirdetés

A COVID-19 CTI League névre keresztelt csoport egyik vezetője, Marc Rogers beszélt arról, hogy milyen céllal hozták létre a szervezetet. Elmondása szerint karrierje során soha nem látott annyi csaló üzenetet, mint most. Ezek általában valamilyen nagy cég, például egy bank vagy szolgáltató nevében próbálnak meg személyes adatokat, jelszavakat és számlaszámokat kicsalni az átlag internetfelhasználókból, hogy utána hozzáférjenek azok fiókjaihoz. 

A hatóságoknak érthető okokból nem feltétlenül rendelkeznek ilyen esetek felderítéséhez szükséges kapacitással, így örömmel fogadták a szervezet által felajánlott segítséget. A COVID-19 CTI League 40 országban van jelen, és több mint 400 önkéntes dolgozik a berkeiben, köztük olyan cégek senior IT biztonsági szakemberei is, mint a Microsoft és az Amazon. Rogers azt is elmondta, hogy ez egy példátlan összefogás, és a jövőben beszámolnak arról, hogy milyen eredményeket értek el a csalók elleni küzdelemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.