Hirdetés

Megrogyasztotta a tőzsdét a koronavírus



|

Közel 1200 pontos csökkenést szenvedett el a Dow Jones, de nagyot zuhant a Nasdaq is. Az ok természetesen a koronavírus.

Hirdetés

A Dow Jones Ipari Átlag piaci index közel 1200 pontos csökkenést regisztrált legutóbb, ami az index történelmének legrosszabb nap közbeni visszaesése volt. A jelentős visszaesés hátterében az áll, hogy egyre többen rémülnek meg a koronavírus globális terjedése és gazdaságra gyakorolt hatásai miatt. A befektetők aggodalma óráról órára erősödik, Donald Trump elnök nyugtató szavai és légből kapott jóslata - miszerint tavaszra kifullad a járvány - nem sokat értek a részvényesek számára, bár az amerikai vezetés azt állítja, kellőképpen felkészültek a terjedő vírusra. 

Hirdetés

Ezért aztán legtöbb tech cég nem tudta elkerülni a tőzsdei árfolyamveszteséget, a befektetők hite ingadozni látszik, főleg a rövid távú kilátások fényében. A járvány miatt a gazdaság elhúzódó lassulásra számíthat, amitől sokan pánikszerű hangulatba kerültek. 

A Facebook árfolyama közel 4 százalékkal, az Amazoné 4,81 százalékkal csökkent, míg az Apple és a Microsoft 6,5 és 7 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.