Hirdetés

Kötelező lesz megadni a születésnapunkat az Instagram használatához



|

Ha hamis adatot közlünk, az ismerőseink jókívánságai alapján nyomozza ki a platform az igazságot.

Hirdetés

Fontos változtatást jelentett be az Instagram hivatalos blogja: amennyiben hosszabb távon is kitartanánk a közösségi oldal mellett, előbb-utóbb kénytelenek leszünk megadni a születési dátumunkat.

Ez alól pedig azoknak sincs menekvés, akik hamis adatokkal szeretnék kijátszani Zuckerbergék adatéhségét, mivel az Instagram "új rendszereket" is kifejleszt, melyek az aktivitásunk (például ismerősök köszöntései, sztorik stb) alapján derítik fel az igazságot. A "csaláson" kapott felhasználókat a születési dátumuk megerősítésére kérik majd.

Hirdetés

A platform elsősorban a 18 év alattiak érdekeivel indokolja a lépést. Korábban több szabályt is életbe léptettek a kiskorúak védelmére (pl. 16 év alatt automatikusan privát fiókok, 18 év alattiaknak csak ismerős felnőttek küldhetnek üzenetet), ám ezeket nem lehet alkalmazni, ha az érintett regisztrálók idősebbnek tüntetik fel magukat.

A változást bejelentő blogposzt ugyanakkor elismeri, hogy a születésnapokat a hirdetések hatékonyabb célzására is felhasználják, így a kritikusok szerint valójában ez lehet az Instagram elsődleges motivációja.

Annyi kibúvót azért kapnak a felhasználók, hogy nem egyik napról a másikra kell megadni ezt az érzékeny információt. Első körben csak felugró ablak figyelmeztet majd az alkalmazás megnyitásakor, illetve egyes posztok láthatóságát rejtik a születési dátumunk után érdeklődő felületek mögé.

Egy idő után azonban elfogy a türelem, és nem használhatjuk tovább a közösségi oldal funkcióit, ha nem adunk meg valamilyen születésnapot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.