Hirdetés

Közel 4 millió bitcoin tűnt el



|

Az emberek nagyjából 20 milliárd dollárnak megfelelő vagyont vesztettek el világszerte.

Hirdetés

A kriptovaluta a jelenlegi formájában a világ egyik legmegosztóbb dolga, nem csak tech és gazdasági körökben, de lassan az átlagemberek szemében is. Amellett, hogy sok PC-s alkatrész komoly áremelkedését okozza a bányászőrület, mostanra közel 10 000 amerikai dollárnak megfelelő árfolyamhoz is vezetett, és csak az elmúlt 6 hónapban 340 százalékkal nőtt egy bitcoin értéke. 

Hirdetés

Az elkerülhetetlen veszteségek viszont a digitális pénznél is adottak, még ha ezt fizikailag képtelenség is elhagyni. 

A gondot az okozza, hogy a digitális tárcák csak akkor nyithatóak meg a titkosítási algoritmusokon keresztül, ha a tulajdonos emlékszik a helyes jelszóra. Sokan pedig elhagyták vagy elfelejtették a jelszavakat. Nem ritkán az emberek egyszerűen kidobták az olyan merevlemezeket, amelyeken ezernyi bitcoint tartalmazó tárcák voltak. 

A blockchain-elemzéssel foglalkozó Chainalisys felmérése szerint a rendszerben nagyjából 3,79 millió elhagyott bitcoin található. Ez azt jelenti, hogy világszerte 20 milliárd dollárnak megfelelő vagyon hever valahol elhagyottan, elszórtan, véletlenszerű bitek formájában. 

Az elérhető bitcoin mennyisége véges: a 21 millió forgó bitcoinból 20 százalék egyszerűen elveszett. Remek kérdés, hogy ez a tény már benne van-e a jelenlegi piaci értékben: ha kevesebb lesz a bitcoin, akkor nagyobb a kereslet, és még magasabb az árfolyam. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.