Hirdetés

Közel 70 iPhone-t ragasztott magára egy vakmerő csempész



|

E cikk megjelenéséből már mindenki sejtheti, mi lett a történet vége.

Hirdetés

Az előző évtized közepén mulandónak bizonyuló vékonyítási láz dúlt az okostelefonos piacon, így a 2014-es iPhone 6 például még csaknem 1 mm-rel karcsúbb volt, mint a mostani megfelelője, az iPhone 14 Pro. Egy merész csempészt viszont valószínűleg még az sem mentett volna meg, ha a 9 évvel korábbi modellel próbálkozik, annyira átlátszó módszert választott az iPhone-ok szállítására.

Egy helyi lap, a cnBeta beszámolója szerint ugyanis a férfi összesen 68 darab almás mobilt ragasztott a testére, arra számítva, hogy a kínai vámosoknak nem tűnik fel a dolog. Nos, tévedett.

Hirdetés

A július 31-én megejtett kísérlet helyszíne a quingmaói kikötő volt, ahol gyakran történnek hasonló "csúcstámadások", legutóbb például júniusban akadt horogra egy illető, aki 306 processzort a testére ragasztva próbált belépni az országba. A mostani iPhone-os kollégája viszont jóval vakmerőbben futott neki a kihívásnak, hiszen nem csekély méretbeli különbség van a két hardver között. Nem csoda hát, hogy a szervek azonnal kiszúrták a rövid ujjú pólóban közelítő férfit, aki a hasa, a dereka és a vádlija környékén rögzítette a telefonokat, az alábbi fotón látható módszerrel.

A csempészt természetesen büntetőeljárás alá vonták, így egy darabig biztosan nem gyakorolja majd a mesterséget. A teljesítményével pedig még rekordot sem tudott írni,  2017-ben ugyanis egy nő jóval több, 102 iPhone-t (és 15 luxuskarórát) ragasztott magára, két évvel korábban pedig egy férfi  94 hasonlóan rögzített almás mobillal a testén próbált átjutni a hongkongi kikötőn.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.