Hirdetés

Közel ötven vadiúj szabadalmat rejt a vízesés-kijelzőjű Xiaomi Siqu



|

Az új Xiaomi mind a négy oldaláról lefolyik a kijelző. Állítólag a koncepciómobilból már működőképes prototípus is készült.

Hirdetés

Új koncepciómobilt jelentett be a Xiaomi, amelynek újdonsága, hogy a kijelzője a készülék mind a négy szélére ráfordul, így se portok, se gombok nincsenek a kereten. A négyoldalú hiper-"vízesés"-kijelző lényege, hogy közel derékszögben, pontosan 88 fokban ráhajlik a telefon mind a négy oldalára, azaz fent és lent is, nemcsak a jobb és bal irányban. Mint a gyártó jellemezte, a vizuális interfész egyenesen ráfolyik a telefonra, a keretének szinte teljes részére, ami előrevetíti a futurisztikus unibody, portok nélküli kialakítást. Az önhordó "karosszéria" révén az eszköz egyébként merevebb, strapabíróbb, de cseréje minden bizonnyal drágább is.

Összességében a vízesés-hatás magában foglalja a kijelzőalapú érintésvezérlést és tartalomgörgetést az oldalakon is, amely kialakításából kifolyólag vizuálisan tényleg olyan, mint egy zuhatag. Ám a készülék sarkaira - bizonyára tervezési megfontolásokból - nem fut rá az effekt, ehelyett lekerekített vakfoltok vannak, amelyek feltehetően a készülék tartósságát segítik elő.

Hirdetés

A Xiaomi szerint a koncepció célját adó "végtelenített" képernyő és port nélküli unibody kialakítás számos gyártási áttörésnek köszönhető, amiket mind az üveghajlítási és laminálási technológiában, illetve az innovatív 3D-s rögzítési folyamatban értek el.

A 46 saját fejlesztésű szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a fizikai portok és gombok elegánsabb alternatívákkal válthatók fel. Ezek az úttörő technológiák és mérnöki megoldások - ideértve az ultravékony piezoelektromos kerámiát, az iparág első flexibilis vékonyréteg-kijelzős hangtechnológiáját, a harmadik generációs kijelző alatti kamerákat, a vezeték nélküli gyorstöltést, az eSIM chipeket, a nyomásérzékeny érintésérzékelőket és még sok mást - pedig kiválóan integrálhatók egymással egy intuitív eszközbe.

Mint korábban említettük, a koncepciómobilt már legyártották, a Xiaomi szerint ők maguk már ki is próbálták, és kiválóan használható. De mielőtt túlzottan lázba jönnénk, gondoljunk csak a 2019-es Mi Mix Alpha teljes kijelzős telefontechnológiára, ami végül nem került kereskedelmi forgalomba…

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.