Hirdetés

Közeledik a Google Soli radartechnológiája



|

Az FCC is jóváhagyta a Google mozgásérzékelős radartechnológiájának a használatát - kezdődhet a Soli-képes eszközök fejlesztése.

Hirdetés

A Google Soli projektje egy olyan technológiát rejt, amelynek hála érintés vagy beszéd nélkül irányíthatjuk majd a jövőbeli okostelefonokat, táblagépeket, okosórákat vagy más elektronikus eszközöket. Ehhez elég lesz apró mozdulatokat tenni a levegőben az ujjainkkal. 

Hirdetés

A Solit először 2015-ben villantotta meg a Google, de a technológia még mindig nem piackész. Ez azonban most változhat, az FCC ugyanis engedélyezte a rövid távú, mozgásérzékelős radartechnológia használatát az 57 - 64 GHz közötti frekvenciákon. Vagyis kezdődhet a Soli-képes eszközök fejlesztése. 

A fejleményeknek hála a Google a tervezettnél jobb teljesítménnyel számolhat, illetve a Solit akár repülőgépeken is bevethetik. Egy Soli-chip 8 x 10 milliméteres, egy szenzorral és antennával követi a mozgást. Elvileg az ujjainkkal a levegőben csíphetjük össze a képet, de úgy is tehetünk, mintha a levegőben nyomnánk meg gombokat vagy forgatnánk tekerős kapcsolókat. Ennek hála állítható lehet a hangerő, fényerő, vezérelhető lehet a médialejátszás vagy akár a gépelés is megoldható lehet majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.