Hirdetés

Közröhej tárgya az Apple Vision Pro, megjöttek az első mémek



|

Elözönlötték a világhálót az AR/VR szemüveget problémásan használók és az őket kifigurázók videói.

Hirdetés

Alig néhány nap telt még csak el az Apple Vision Pro megjelenése óta, az interneten egymást érik az eszköz használata közben vezetőkről, sétálókról és más mindennapos tevékenységet folytatókról készült videók. Az eszközt rendkívül veszélyesen használóktól a balfékeken keresztül a szimplán furcsákig széles a skálája a különböző felhasználóknak.

Rekordgyanús az is, hogy a vicceskedők, parodizálók milyen elképesztő gyorsasággal reagáltak a jelenségre. Már a megjelenés másnapján tele volt az X a problémás, vagy csak nevetséges használatot kifigurázó videókkal.

Normális esetben a kétféle posztot meg lehet különböztetni egymástól, de az Apple új hightech eszköze kapcsán bajban lehet, aki szeretné megállapítani, hogy igaz-e amit lát, olyan abszurd maga a valóság is. És persze egy paródia is akkor jó, ha létező jelenséget figuráz ki.

Hirdetés

Ehhez mérten elképesztő gyorsasággal készültek el az első mémek. Az ismerős képsorokon megjelenő AR/VR eszközök azt jelzik, hogy a téma valóban sokakat foglalkoztat. Talán még ennél is viccesebb a sok helyen megosztott részlet a Simpson család című rajzfilmsorozatból, ami néhány éve tulajdonképpen megjósolta a Vision-pro-őrületet.

A legfelkapottabbak persze még mindig azok a felvételek, ahol egy jármű sofőrje hordja a kiterjesztett valóságot mutató szemüveget a fején. Az alábbin is az látható, hogy egy újdonsült Visison Pro tulajdonos megállt egy autós pihenőnél, majd később "elhúzta a csíkot, mint aki jól végezte dolgát".

A tömegközlekedési eszközökön is sokan használják új hightech kütyüjüket, ami vicces helyzeteket teremthet azok számára, akik kívülről látják a szemüveg használóját. A felvételen látható srác feltehetőleg csak a jelenség röhejes voltára szeretne rámutatni, rájátszva a dologra a felvétel kedvéért.

Több olyan olyan videó is kering a megosztó platformokon, amin egy idősebb ember próbál ki valamilyen AR/VR terméket, és szinte sokkolja az általa ábrázolt élethű mű-világ. Az alábbi videóról sem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy  valóban megtörténik-e, amit látunk rajta, vagy csak poénból gyártotta le valaki.

Annyi bizonyos, hogy habár lehetett számítani arra, hogy az újdonság elvarázsol majd egyeseket, ilyen őrületre feltehetőleg senki nem gondolt. Kivéve Simpsonékat, mert ők már "ezt is megcsinálták".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.