Hirdetés

Kreatív megoldással próbál áramot spórolni a Windows 11



|

A frissítés már elérhető a fejlesztőknek fenntartott csatornán.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban a Microsoft egyre több figyelmet fordít arra, hogy miképpen tudná a hardvereket energiatakarékosabbá tenni, pláne amióta az egész világon érezhetővé vált például az áram árának emelkedése. Még emlékezhettek, hogy az amerikai politikusok egy része még hisztizett is a Microsoft egy döntése miatt, az Xboxok áramhasználata után pedig minden Windows 11-es PC-t is hatékonyabbá tenne a redmondi vállalat.

Igen, a PC-ket is, nem csak a laptopok érintettek.

Hirdetés

A Windows 11 Dev channel legutóbbi frissítésében elérhetővé vált egy funkció, ami lehetőséget biztosít egy bizonyos Content Adaptive Brightness Control (CABC) bekapcsolására. Ez a lehetőség azonban, bármennyire is az tűnik logikusnak, nem csak a laptopokon jelent meg, hogy akkumulátoridőt takarítsanak meg, hanem az asztali PC-ken is elérhető.

A funkció lényege, hogy az éppen megjelenített tartalom függvényében a Windows úgy tudja sötétíteni a megjelenített képet, hogy annak minőségén a felhasználó nem vesz észre különbséget, legalábbis az ígéretek szerint.

A CABC három opcióval érhető el, a mindig bekapcsolva, és a kikapcsolva mellett, laptopokon beállítható, hogy csak akkumulátorról futó üzemmódban aktiválódjon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.