Hirdetés

Kriptovaluta helyett Activision Blizzard részvényeket vett a világ ötödik leggazdagabb embere



|

A milliárdos Warren Buffett jelentős részesedést szerzett az Activision Blizzardban.

Hirdetés

Míg Elon Musk kimondottan rajong értük, más milliárdosok óvatosabbak a kriptókkal kapcsolatban. Bill Gates sincs túlzottan elragadtatva tőlük, ám a 91 éves Warren Buffet kimondottan gyűlöli őket. A Berkshire Hathaway első embere a múltban úgy jellemezte a bitcoint, hogy az tulajdonképpen patkányméreg a négyzeten.

Buffettről tudni kell, hogy 127 milliárd dolláros vagyonával jelenleg ő az ötödik a világ leggazdagabb embereinek rangsorában, és mivel egyetlen centjét sem örökség útján szerezte, hanem rendkívül gondosan kiválasztott befektetései révén, a Berkshire Hathaway az ő irányítása alatt vált 705 milliárd dollár értékű vállalattá.

Hirdetés

A cég elnök-vezérigazgatója a részvényesek éves találkozóján, amit szombaton tartottak, ismételten kifejtette, hogy mennyire szörnyű befektetésnek tartja a digitális fizetőeszközöket.

"Ha azt mondanád nekem, hogy 25 milliárd dollárért 1 százalékos részeszesedést szerezhetnék az Egyesült Államok összes farmjában, már ma délután megírnám neked a csekket. Ezért az összegért enyém lenne az említett 1 százalék. Amennyiben megismételnéd az ajánlatot, csak éppen lakóházakkal, akkor írnék egy másik 25 milliárdos csekket, ennyire egyszerű. Ám ha azt mondanád nekem, hogy te birtoklod a világ összes bitcoinját, és felajánlanád az egészet 25 dollárért, nem fogadnám el. Mégis mihez kezdenék vele? Újra el kellene adnom neked az egészet, mert önmagában nem csinálna semmit. Eközben az ingatlanok bérleti díjat, a farmok pedig élelmet termelnének."

Ez alapján akár az benyomás is kialakulhatna bennünk, hogy Buffet idegenkedik attól, ami úgymond modern, vagy trendi, csakhogy a Berkshire Hathaway-en keresztül már jó ideje az övé az Activision Blizzard 2 százaléka, ezt emelte meg a közelmúltban 9,5 százalékra 5,6 milliárd dollár értékben. Mint elmondta, ez az ő személyes döntése volt, ami egyértelművé teszi, hogy hisz az akvizíció sikeres lezárásában, amihez egyébként a napokban egy lépéssel közelebb került a Microsoft, miután az Activision Blizzard (a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója) részvényeseinek túlnyomó többsége az eladás mellett szavazott.

Warren Buffett

Innentől a versenyhivatal, vagyis az FTC térfelén pattog a labda, és amennyiben nem gördít akadályt a felvásárlás elé, akkor Buffet szép summát kereshet a befektetésen, hiszen a Microsoft 95 dollárt fizet papíronként, miközben a bejelentés óta sosem járt 82 dollár felett az árfolyam.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.