Hirdetés

A nagy (kripto)pénzrablás: az 5 legdurvább eset



|

Dollárszázmilliók váltak köddé, a befektetők bottal üthették a vagyonukat.

Hirdetés

A kriptovaluták megjelenése alaposan felforgatta a világ pénzpiacait. A különféle digitális pénzek - elméletben - kiváló lehetőséget jelentenek azok számára, akik a gyakran ingatag nemzeti valuták árfolyamaitól szerették volna függetleníteni a vagyonukat. Az úgynevezett blokklánc (blockchain) technológia pedig, amely a kriptovaluták hátterében működik - megint csak elméletben - rendkívüli biztonságot is ígért, mivel minden tranzakciónak nyoma marad, így nem lehet csak úgy megdézsmálni a Bitcoin-, vagy épp Ethereum-készleteket.

Ennek ellenére napjainkra már bebizonyosodott, hogy a kriptopénzek egyrészt még nem igazán találták meg a végleges formájukat: az előállításukhoz, azaz a "bányászathoz" rengeteg energiára van szükség, az árfolyamok akár óráról órára komoly ingadozást mutathatnak, arról nem beszélve, hogy aki nem kapcsolt időben - nagyjából a kétezres évek elején - az már bőven lemaradt a nagy kaszálás lehetőségéről. Persze, akadnak próbálkozások: El Salvador elnöke például még 2021-ben találta ki, hogy hivatalos fizetőeszközzé teszi a bitcoint az országában. Ennek aztán csúnya bukás lett a vége, és akkor hol volt még a tavalyi nagy összeomlás, amely az FTX kriptotőzsde csődjével mutatott rá, hogy egyelőre érdemes óvatosan közelíteni a mesés gazdagságot ígérő digitális valuták felé...

Kriptovalutából számtalan fajta létezik, ami segíthet a zavarosban halászóknak (Fotó: Unsplash/Kanchanara)
Kriptovalutából számtalan fajta létezik, ami segíthet a zavarosban halászóknak (Fotó: Unsplash/Kanchanara)

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.