Hirdetés

Kriptovalutás visszaélések miatt búcsúzik a Dropbox korlátlan tárhelye



|

Egyre többen éltek vissza a Dropbox korlátlan kapacitásával.

Hirdetés

Egy felhőszolgáltatás mögötti infrastruktúra fenntartása bizony óriási költség, így a piac szereplői elkezdték racionalizálni a kínálatukat: korábban a Microsoft hagyott fel a 100 GB-os ingyen kapacitást kínáló akciókkal, 2020-ban a Google Drive szüntette meg a korlátlan tárhellyel csábító ocióját, most pedig a Dropbox is szigorít a szabályokon.

A felhős hosting egyik úttörőjének számító cég ugyanis nemrég közleményben tudatta, hogy beszántja az üzleti ügyfeleknek szóló korlátlan csomagját, ám nem a spórolásra, hanem az elharapódzó csalásokra hivatkozva.

Hirdetés

A végtelen gigabájtokat kínáló konstrukció az Advanced csomagban volt elérhető azzal a céllal, hogy az üzleti előfizetők a költség megugrásának kockázata nélkül bővíthessék a tevékenységüket. A gyakorlatban azonban olyanok is kihasználták a lehetőséget, akik jóval több tárhelyet igényeltek a hagyományos gazdasági szereplőknél.

A közlemény alapján a problémát azok okozzák, akik kripto- vagy chia-bányászat céljával cuppantak rá az ajánlatra, de magánszemélyek is akadnak, akik személyes célra használtak fel a vállalkozásoknak szánt tárhelyet, vagy egyenesen viszonteladásra kínálták fel a DropBox kapacitását. A szolgáltató szerint az ilyen visszaélők több ezerszeres mértékbe haladják meg a tipikus üzleti felhasználók tárhelyigényeit.

Mostantól kezdve ezért a DropBox Advance vásárlói csak 15 TB tárhelyet kapnak három licenccel, ami további licencek hozzáadásával 5 TB-tal növelhető. Azoknak a meglévő ügyfeleknek, akik 35 TB alatti tárhelyet használnak, a szolgáltató megfejeli a kapacitást további 5 TB-tal a következő 5 évre. Így elvileg a legitim, üzleti felhasználók közül senkinek sem kell törölnie az adatait a korlátlan csomag megszűnése miatt, valamint extra költségek sem terhelik őket.

A Dropbox adatai szerint mindössze a közönség 1%-a igényel 35 TB-nál több tárhelyet, velük külön veszi fel a kapcsolatot a cég a folytatást illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.