Hirdetés

Külön chip turbózza fel az új Pixelek fotóit, jön az Android 8.1



|

A Pixel Visual Core névre keresztelt chip többek között a HDR+-feldolgozásban jeleskedik.

Hirdetés

Azt már a Nexus 6P, valamint a Pixel és Pixel XL okostelefonoknál is tudtuk, hogy a Google HDR+ képfeldolgozási funkciója egyedülálló módon képes feljavítani a fotókat, és lenyűgöző eredményt garantál. Bár dinamikatartományban eddig sem nagyon volt ellenfele a Google megoldásának (nem létezik vele olyan, hogy "kiégett" égbolt), a Pixel 2 és a Pixel 2 XL ezt a teljesítményt is megfejelte, még gyorsabb fókusszal és képkészítéssel, valamint még jobb minőséggel. 

Hirdetés

A remek szenzort a Google szoftvere okosítja még tovább, és mint kiderült, az új Pixelek egyik rejtett csodafegyvere az úgynevezett Pixel Visual Core egyedi társprocesszor. 

Ez a Google első egyedi lapkája fogyasztói termékben, és csak ebben a két okostelefonban van benne. Ez segít felturbózni a kamerával lőtt képeket (később a külső fejlesztők is hozzáférhetnek majd a chiphez). 

A társprocesszor 8 egyedi magot használ, másodpercenként 3 billió számítást tud elvégezni. Ez azt jelenti, hogy az új Pixelek 5-ször gyorsabban dolgozzák fel a HDR+-képeket, miközben a munkára a szokásos energiának csak a 10 százalékát használják fel. 

A Google a következő hetekben már az Android 8.1 Oreót is kiadja, ami a fejlesztők számára is hozzáférhetővé teszi ezt a chipet. Idővel bármelyik app használhatja majd. A chip egyébként programozható, és a gépi tanulásban, valamint a képkezelésben is tud segíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.