Hirdetés

Különleges technológiát tartogathat az Apple mini-LED monitorja



|

Egy friss szivárgás elárulta, mikor érkezhet a régóta pletykált megjelenítő.

Hirdetés

Az Apple legutóbb tavaly mutatott be új monitort a 27 hüvelykes, 5K-s felbontással csábító Studio Display képében, ám a korábbi pletykákra rácáfolva a közel 800 ezer forintos megjelenítő nem a mostanság felkapottnak számító mini-LED háttérvilágítással érkezett meg.

A hagyományos LCD-paneleknél jóval több megvilágítási pontot alkalmazó, s ezért élethűbb színeket és nagyobb maximális fényerőt nyújtó technológia persze ettől függetlenül később még beköszönhet az almás kínálatba, most pedig az is kiderülhetett, hogy mikor.

Hirdetés

A veterán Apple-szivárogtatónak számító Ming-Chi Kuo ugyanis arról számolt be, hogy az Apple 2024 végén, vagy 2025 elején kezdi meg a 27 hüvelykes mini LED monitor tömeggyártását, vagyis leghamarabb két év múlva kerülhet piacra a termék. Kuo szerint az újdonság mindent tudni fog, amit egy csúcskategóriás megjelenítőtől elvárhatunk, ebben pedig egy fontos változtatás is szerepet játszik majd.

A cupertinóiak ugyanis állítólag üvegre cserélik a mini-LED panel hátlapját a mostani termékeikben alkalmazott PCB helyett, amivel nemcsak maga a panel válik vékonyabbá, de a monitor kerete is keskenyebb lehet, és a megjelenítő várható élettartama is hosszabbra nyúlhat a szokásosnál.

Kuo tehát egyértelműen arra számít, hogy az Apple továbbra is dolgozik a várva várt mini-LED monitoron, ám a kijelzők piacára szakosodott elemző, Ross Young eközben egészen más értesülésekre tett szert. Young tavaly ősszel azt jósolta, hogy már 2023 első három hónapjában befuthat az új monitor, hétfőn viszont a 9to5Mac szerint már arról posztolt a Twitteren, hogy az Apple elkaszálta a fejlesztést, "legalábbis egyelőre".

Ezzel a két, egyébként többnyire megbízhatónak számító szivárogtató komoly ellentmondásba keveredett egymással, így már a pletykák szintjén is érdekes lesz látni, hogy miként alakulnak a későbbi jelentések. Aki pedig addig is almás monitort vásárolna, annak marad a még egész friss Studio Display, valamint a 2019 óta kapható Pro Display XDR, a maga 1,9 millió forintos árcédulájával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.