Hirdetés

Küszöbön a Pixel 8 megjelenése, kiszivárgott videóból derült ki sok minden



|

Egy kiszivárgott videó szerint kamerájával villant nagyot az új készülék.

Hirdetés

Az ősz nemcsak az Apple-nél a nagy leleplezések időszaka. Már csak néhányat kell aludnunk a nagy rivális, a Google Pixel 8-as szériájának bemutatójáig, ahol a Watch 2 nevű okosóráját is megvillantja a techcég. Ugyan a szivárogtatás már - jól bevált ágazati mechanizmusok szerint - hónapokkal ezelőtt megkezdődött, a most kikerült teaser-videó a legrészletesebb előzetest adja a termékről, különös tekintettel a kamerafunkciókra.

A Google idén, ahogy az a korábbi értesülésekből is kirajzolódott, ebben próbál a legnagyobbat villantani, ami elég magasra teheti a lécet az androidos versenytársai körében is. Az új széria állítólag olyan újdonságokat kínál majd, mint a Video Boost, a Night Sight, az Audio Eraser és a Magic Editor. Ezeken felül a gyorsabb rekesznyílás, az 5x-ös zoommal bíró periszkópos kamera és autofókusz-támogatás  juttatják a lehető legjobb felhasználói élményhez a készülék megvásárlóit. 

Hirdetés

A Kamila Wojciechowska tech-blogger a 91Mobiles.com oldallal karöltve jelentette meg a Pixel 8 kamerájának hardveres specifikációit bemutató videót. A cikk egyenként veszi sorra és mutatja be a fentebb említett új funkciókat.

Az Audio Eraserhez hasonló funkció már korábban is volt a Pixelekbe beépítve Magic Eraser néven. Ezzel egy kattintással megszabadítjhatjuk a felvételt a felesleges és zavaró háttérzajoktól. A videón egy jópofa funkció is bemutatásra kerül, amivel néhány pillanat alatt kicserélhető a képen szereplők arca. 

A Pro típus ennél is többet kínál: 50 megapixeles képek készítését, professzionális kameravezérlést és 5X-ös periszkópos kamerát. A nagyobb modell pedig ezzel szemben egy nagyobb, 64 megapixeles ultraszéles szenzort fog használni. A Pixel 8 Pro fényképezője állítólag f/2,8-as rekeszértékkel érkezik majd, ami egy szép váltás a Pixel 7 Pro periszkópos kamerájának f/3,5-es rekeszértékéhez képest. Ez lehetővé teszi, hogy a gép olyan körülmények között is jó minőségű képeket tudjon készíteni, amikor nem a legoptimálisabbak a fényviszonyok. Az előlapi kamera felbontása mindkét telefonon változatlanul 10,5MP marad, de a Pro valószínűleg kap hozzá autófókusz támogatást az élesebb szelfik elkészítéséhez.

Ha a kiszivárogtatott információk megbízhatók, az azt jelenti, hogy tovább nő a szakadék a normál és Pro készülékek között. Ha tehát  valaki kifejezetten a professzionális kamerafunkciók miatt szeretné a Pixelt választani, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Október 4-én érkezik az új széria a nagy Google telefon- és órabemutatóján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.