Hirdetés

Laborban nevelt patkányagyat tanított meg Doomozni egy videós



|

Nem, a címet nem véletlenszerűen generáltuk, tényleg ez történik.

Hirdetés

Miután látszólag nem maradt olyan dolog, amin még nem sikerült elindítani a Doomot, a következő kihívás a tudomány számára, hogy minden élőlényt megtanítson játszani, sőt, már nem is muszáj, hogy teljes lény legyen, elég, ha csak az egyik szerve megvan.

A The Thought Emporium videójában egy nem mindennapi kísérletet láthatunk: a tudományos témákkal foglalkozó csatorna mögött álló tudós laborban létrehozott és nevelgetett patkányneuronokat tanított meg Doomozni.

Hirdetés

Az agykérgi patkányneuronokat könnyű beszerezni és tanítani, pláne a Doomozásra, mivel a játék sokkal egyszerűbb annál, amilyennek tűnik. A 3D-s megjelenítés csak trükk, a játékmenetre nincs hatással, nézhetnénk 2D-ben, felülről is a pályát és a Doom Guyt, a különféle, viszonylag egyszerű formákat ábrázoló tereptárgyakat és az egy pontként megjeleníthető ellenfeleket. A neuronoknak a karakter mozgatását és forgatását, illetve a lövést és a fegyverváltást kell irányítaniuk, amit elektródák segítségével tehetnek meg, egyúttal ezen keresztül kapnak a játéktól visszajelzéseket is: ha megölnek valakit, pozitív hang, ha meghalnak, negatív hang hallatszik.

Az alábbi videó nagyon részletesen elmagyaráz mindent, elsősorban a folyamatot és a tudományt mögötte, de később jönnek még anyagok, amik jobban kibontják, miért és hogyan Doomozhatnak a patkányneuronok:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.