Hirdetés

Lassan a játékosok között is utat talál magának a Windows 11



|

A Steam közössége is elkezdett átállni a Microsoft legújabb rendszerére.

Hirdetés

Ahogyan az minden új verzió megjelenésekor lenni szokott, a Windows 11-re való átállás sem akadálymentes. Rengetegen fenntartásokkal kezelik, mikor a Microsoft új operációs rendszert dob a piacra, a játékosok pedig különösen válogatósak, hiszen nem ritkán egy egyszerű frissítés is képes tönkre tenni egyes játékok teljesítményét.

A Microsoft a Windows 11-ben számos, a játékosokat célzó funkciót beépített, most pedig úgy néz ki, hogy átszakadt a gát, egyre több gamer vált Windows 10, vagy korábbi verziókról.

Hirdetés

Mindig érdekes, mikor a Valve publikálja a havonta megjelenő hardveres felmérését, ebből ugyanis jó képet kapunk arról, hogy éppen mik a legnépszerűbb hardverek, és jelen esetben szoftverek a legnépszerűbb PC-s platformon.

Most például megtudtuk, hogy a Steam összes felhasználójának 19,66%-a használ Windows 11-et, ami 2,22%-os emelkedést jelent előző hónaphoz képest. Ez a szám elsőre nem tűnik soknak, a Microsoft legfrissebb rendszere azonban decemberben mindössze 10,55%-on állt, tehát közel megduplázódott a rendszert használók száma.

További érdekesség, hogy ugyan a Linuxos játékosok mindössze 1,14%-át rakják ki a Steam táborán, korábban sosem használták még ezt a rendszert a statisztikák szerint. Ez a növekedés természetesen a Steam Decknek is köszönhető, ami a Valve Proton keretrendszerét használja, természetesen Linux alapokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.