Hirdetés

Lassan gépelsz? A Word hamarosan a segítségedre siet



|

Hasznosnak tűnő funkcióval bővül a Microsoft szövegszerkesztő programja.

Hirdetés

Nem csoda, hogy még manapság is nagy népszerűségnek örvend a Microsoft irodai programcsomagjába tartozó Word, hiszen pofonegyszerű a használata, de az összetettebb feladatokkal is egész jól megbirkózik. A jövőben pedig valószínűleg azok is nagyobb örömmel használják majd, akiknek nem megy a villámgyors gépírás, vagy épp sokszor nincsenek tisztában azzal, hogyan is kell leírni egy-egy hosszabb szót.

A Microsoft 365 roadmapje szerint ugyanis a csapat már dolgozik egy olyan funkción, aminek köszönhetően a Word megpróbálja majd kitalálni, mit is szeretnénk leírni, és ha tetszik a javaslata, akkor rögtön be is illeszthetjük azt. Ismerős lehet ez a megoldás, hiszen többek között a Gmailen való levélíráskor is találkozhatunk ilyesmivel.

Hirdetés

A tervek szerint úgy fog működni a dolog, hogy gépelés közben a megjósolt kifejezés szürke színnel jelenik meg a dokumentumban, a felhasználó pedig a Tab billentyűt lenyomva elfogadhatja azt, vagy ha nem tetszik neki a javaslat, akkor az Esc gombbal törölheti azt. Persze teljes egészében opcionális lesz a funkció, így könnyedén kikapcsolhatjuk azt.

A redmondi cég szerint egyébként ez az új megoldás csökkentheti az elütések és helyesírási hibák mennyiségét, valamint a felhasználó írásstílusa alapján a későbbiekben még jobb javaslatokkal állhat elő. A funkció már elérhető egy ideje bizonyos felhasználók számára, de márciusban elvileg mindenki számára elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.