Hirdetés

Lassan senkinek sem kell Sony okostelefon



|

2020-ban is veszteséges marad a Sony mobilos részlege, a harmadik negyedévben pedig mindössze 1,6 millió okostelefont tudott eladni.

Hirdetés

A Sony összességében remekel, és a negyedik negyedévre rekordnyereséget jósol. A mobilos részleg azonban egyre rosszabb bőrben van, most már gyakorlatilag szenved. 

Hirdetés

Az idei harmadik negyedévben a Sony összesen 1,6 millió okostelefont tudott eladni. Ez éves szinten 1,8 millió darabos visszaesést jelent, de a második negyedévhez mérten is visszalépés. A mobilos divízió árbevétele 1 milliárd dollár volt, de a költségcsökkentések ellenére a nyereség elmaradt, sőt, a 265 millió dolláros veszteség magasabb a vártnál. Elvileg azért ilyen nagy a szám, mert Európában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten is visszaestek a Sony mobilok eladásai. 

A japán cég aktuális pénzügyi éve jövő márciusban ér a végéhez. Korábban erre az időszakra 10 millió okostelefon eladását jósolta a Sony, idén nyáron ezt a számot 9 millióra csökkentette. Most már csak 7 millióra számít a cég, 841 millió dolláros veszteség mellett (korábban csak 264 milliós veszteséget tippeltek). 

Az 5G-nek hála eredetileg már 2019 végére nyereséget vártak volna, de a mostani számítások szerint 2020-ban is veszteséges marad a mobilos részleg. A működési költségeket emiatt további 50 százalékkal csökkentik a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.