Hirdetés

Lassan teret hódítanak az RTX 40-es kártyák, az AMD-nek viszont nem fut a szekér



|

A legfrissebb statisztikák alapján egyre többen használják az aktuális generáció GeForce GPU-it.

Hirdetés

A Steam áruház hardveres és szoftveres felmérése hónapról hónapra tanulságos kimutatásokkal szolgál arról, hogy milyen trendek uralkodnak a számítógépükkel kapcsolatos adatokat megosztó játékosok körében.

Az októberi felmérés például felfedte, hogy a gamer közönség valamiért tömegesen kezdett menekülni a Windows 11-től, ezúttal pedig a legnépszerűbb videokártyákra vetünk egy pillantást, ami több szempontból is érdekesnek mondható.

Hirdetés

A friss adatok arról árulkodnak, hogy míg augusztusban még a GeForce GTX 1650, az RTX 3060 és a GTX 1060 számítottak a legnépszerűbb asztali GPU-knak, októberben már jóval frissebbnek hat a toplista, mivel az RTX 3060, az RTX 2060 és az RTX 3070 állnak a dobogón. A jó öreg GTX 1060 és 1650 páros persze még mindig népszerű, a negyedik és a hatodik helyen találjuk őket.

Azt már a korábbi statisztikák is megmutatták, hogy szép lassan elkezdtek feltünedezni a listán az Nvidia aktuális, RTX 40-es ajánlatai, a legújabb felmérés alapján pedig tovább erősödött az Ada Lovelace generáció jelenléte. A legnépszerűbb új vas a 11. helyen álló RTX 4070 2,14%-os részesedéssel, majd a 14. helyen álló RTX 4060 következik 1,79%-os részesedéssel. Szeptemberhez képest az előbbi 1,19%-kal, az utóbbi pedig 1,25%-kal növelte a jelenlétét. Érdekesség, hogy eközben a csúcsvas 4090 viszont csökkenőbe váltott, így -0,11%-kos elmozdulással most 0,62%-on áll.

Ami az AMD aktuális generációs modelleit illeti, a piros csapat a Radeon RX 6700 XT-vel, az RX 6600-zal és az RX 6600 XT-vel képviselteti magát a listán, 0,54%-os, 0,53%-os illetve 0,35%-os részesedéssel, ami nemcsak kifejezetten csekélynek mondható, de mindhárom kártya népszerűsége csökkenő trendet mutat, így lenne még mit ledolgozni a nagy riválissal szemben.

Érdekes lesz látni a decemberi és a januári számokat, hogy vajon az ünnepi időszakot jellemző bevásárlási láz mennyire hagy nyomot a videokártyás statisztikákon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.